Κρήτη Υγεία

Κρήτη:«Θερίζει» ο καρκίνος με αυξητική τάση νέων διαγνώσεων – Προβληματισμός και ανησυχία στην επιστημονική κοινότητα

Κρήτη:«Θερίζει» ο καρκίνος με αυξητική τάση νέων διαγνώσεων - Προβληματισμός και ανησυχία στην επιστημονική κοινότητα
Την ανησυχία της ιατρικής κοινότητας προκαλεί η αυξητική τάση των διαγνώσεων καρκίνου και σε επίπεδο Κρήτης, με μια από τις συχνότερες μορφές να είναι αυτή του καρκίνου του πνεύμονα. Με στόχο την αντιμετώπιση της νόσου, εξελίξεις και νεότερα δεδομένα βρέθηκαν στο επίκεντρο του ετήσιου συνεδρίου ογκολογικής κλινικής του ΠΑΓΝΗ

Προβληματισμό προκαλεί στην επιστημονική κοινότητα η αυξητική τάση των διαγνώσεων καρκίνου και σε επίπεδο Κρήτης, με δεδομένο την εικόνα στην ογκολογική κλινική του ΠΑΓΝΗ. Η κατάσταση φαίνεται να «πυροδοτήθηκε» μετά τη πανδημία, κάτι το οποίο αποδίδεται στο γεγονός ότι πολλοί Κρητικοί είχαν περιορίσει τις επισκέψεις στο γιατρό λόγω των υγειονομικών συνθηκών.

Όπως τονίζουν οι ειδικοί, πολλοί είναι οι ασθενείς στην Κρήτη με καρκίνο του πνεύμονα, κάτι το οποίο οφείλεται σε ένα μεγάλο βαθμό στο κάπνισμα. Συχνός είναι επίσης και ο καρκίνος του μαστού, αλλά και αυτός του παχέος εντέρου.

Με στόχο την αντιμετώπιση του καρκίνου, εξελίξεις και νεότερα δεδομένα βρέθηκαν στο επίκεντρο του ετήσιου συνεδρίου ογκολογικής κλινικής του ΠΑΓΝΗ. Όπως επισημαίνει η ιατρική κοινότητα, κάθε 3-6 μήνες περίπου υπάρχουν θεραπευτικές εξελίξεις σε όλες τις μορφές καρκίνου.

Ιδιαίτερη έμφαση στο πλαίσιο του συνεδρίου, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο συγκεντρώνοντας πλήθος επιστημόνων από όλη τη χώρα, δόθηκε στη σημασία της πρόληψης και τον προσυμπτωματικό έλεγχο, που αποτελεί ένα σημαντικό όπλο για την έγκαιρη διάγνωση της νόσου.

Παράλληλα, καθοριστικό ρόλο παίζει και ένας υγιεινός τρόπος ζωής, καθώς όπως δείχνουν έρευνες μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου.

Δείτε το βίντεο:

Κρήτη:«Θερίζει» ο καρκίνος με αυξητική τάση νέων διαγνώσεων - Προβληματισμός και ανησυχία στην επιστημονική κοινότητα

ΠΗΓΗ neakriti.gr