Υγεία

Μαύροι κύκλοι: 4 τρόποι για να τους εξαφανίσετε! (εικόνες)

Κορωνοϊός στην Κρήτη: 45 τα νέα κρούσματα

Οι σακούλες κάτω από τα μάτια δεν είναι μόνο σημάδι έλλειψης ύπνου, αλλά μπορούν να εμφανιστούν από το κλάμα, τις αλλεργίες, τις ορμονικές αλλαγές και την ηλικία.

Αυτό το ενοχλητικό πρήξιμο συνήθως αποτελεί μόνο αισθητικό πρόβλημα, μπορείτε, ωστόσο, να ακολουθήσετε κάποια από τις λύσεις που ακολουθούν, ώστε να κάνετε το πρόσωπό σας να δείχνει πιο νεανικό και το βλέμμα σας πιο ξεκούραστο.

Δείτε αναλυτικά στην γκάλερι που ακολουθεί 4 τρόπους για να απαλλαγείτε μια και καλή!

Μαύροι κύκλοι: 4 τρόποι για να τους εξαφανίσετε! (εικόνες)

Αντιοξειδωτικά: Τα περισσότερα αφεψήματα βοτάνων είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά. Η χρήση προϊόντων με αντιοξειδωτικά στο δέρμα μπορεί να είναι ευεργετική για την πρόληψη ή τη μείωση της φλεγμονής, ωστόσο η έρευνα στον τομέα αυτό είναι περιορισμένη.

Μαύροι κύκλοι: 4 τρόποι για να τους εξαφανίσετε! (εικόνες)

Κρύες κομπρέσες: Τα παγωμένα φακελάκια τσαγιού λειτουργούν επίσης ως κρύες κομπρέσες για τα μάτια, που συνιστούν οι οφθαλμίατροι για τη μείωση του πρηξίματος και της ερυθρότητας. Όπως η επίδραση της καφεΐνης με τη συρρίκνωση των αιμοφόρων αγγείων, οι χαμηλές θερμοκρασίες λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο. Τα σακουλάκια τσαγιού αποτελούν ιδανικές κομπρέσες για τα μάτια, λόγω του μεγέθους τους και της ευκολίας στη χρήση τους.

Μαύροι κύκλοι: 4 τρόποι για να τους εξαφανίσετε! (εικόνες)

Καφεΐνη: Η καφεΐνη σε οποιοδήποτε είδος τσαγιού όπως το πράσινο, το μαύρο ή το λευκό μπορεί να προκαλέσει συρρίκνωση των αιμοφόρων αγγείων στα μάτια, μειώνοντας το πρήξιμο γύρω από την περιοχή. Σε μία μελέτη με 34 εθελοντές στην Ταϊλάνδη, οκτώ άτομα παρουσίασαν μειωμένο πρήξιμο στα μάτια, αφού χρησιμοποίησαν μία τζελ με καφεΐνη.

Πηγή: mindbodygreen.com