Υγεία Φάρμακα

Μια σταγόνα αίμα την έκανε δισεκατομμυριούχο

Α.Τσίπρας προς Ρ.Τ.Ερντογάν: «Δεν σε φοβόμαστε - Απελευθέρωσε τους 2 Έλληνες στρατιωτικούς»

Μετέτρεψε τον φόβο της σε δις δολάρια

Είναι όμορφη, νέα, φοράει πάντα συντηρητικά μαύρα ρούχα και ο τραπεζικός της λογαριασμός μετράει πολλά δις δολάρια.

Η Elizabeth Holmes, θεωρείται η νεότερη δισεκατομμυριούχος, είναι αυτοδημιούργητη και τα χρωστάει όλα σε μια σταγόνα αίμα.

Μετέτρεψε τον φόβο της για τις σύριγγες, σε μια επαναστατική ιδέα που την έφερε επανάσταση στις ιατρικές εξετάσεις. Στα 19 της εγκατέλειψε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, σαν χημικός μηχανικός, κέρδισε τα δίδακτρα του πρώτου έτους από το πανεπιστήμιο σε μια δικαστική διαμάχη, και άρχισε μανιωδώς να ψάχνει έναν εύκολο και ανώδυνο τρόπο για να γίνονται οι αιματολογικές εξετάσεις.

Μια σταγόνα αίμα την έκανε δισεκατομμυριούχο

Μια σταγόνα αίμα την έκανε δισεκατομμυριούχο

Δέκα χρόνια έρευνας και πλήρους αφοσίωσης απέδωσαν μια επανάσταση στα ιατρικά δεδομένα.

Μια σταγόνα αίματος, και μάλιστα χωρίς τη παρουσία γιατρού, εντελώς ανώδυνη και πολύ φθηνή, μπορούσε να εγγυηθεί ακριβή αποτελέσματα για 70 τεστ.

Μπορεί να μην καταλαβαίνετε ακριβώς τι σημαίνει αυτή η ανακάλυψη, αλλά η επιστημονική κοινότητα, την υποδέχτηκε τόσο θερμά όσο οι πρώτοι άνθρωποι που αντίκρυσαν τον τροχό.

Κατοχύρωσε τις ευρεσιτεχνίες σε όλα τα τεστ, και κυριολεκτικά λίγο πριν την απόλυτη χρεοκοπία, η αλυσίδα φαρμακείων Walgreen, με 8.500 φαρμακεία σε όλες τις ΗΠΑ, αγόρασε τα δικαιώματα της πώλησης αυτού του τεστ.

Μια σταγόνα αίμα την έκανε δισεκατομμυριούχο

Μια σταγόνα αίμα την έκανε δισεκατομμυριούχο

Σήμερα η Elizabeth Holmes, στα 30 της έχει 5 δις δολάρια προσωπική περιουσία, η εταιρεία συνεχίζει και πρωτοπορεί πάνω στα ιατρικά εργαστήρια, ενώ η ίδια δηλώνει εργασιομανής, καθώς σε συνέντευξή της, δήλωσε πως φεύγει από την εταιρεία της μόνο για να κοιμηθεί.

Όλα όμως τα χρωστάει στην γιαγιά της. Η γιαγιά της ήταν υποχόνδρια, πίστευε πως είναι συνεχώς άρρωστη και ξόδευε μια περιουσία σε ιατρικές εξετάσεις. Τότε αντιλήφθηκε ότι μπορεί να εκμεταλλευτεί οικονομικά τους υποχόνδριους, που σύμφωνα με τελευταίες μελέτες, στις ΗΠΑ ξεπερνάει το 40% των πολιτών.