Επικαιρότητα Υγεία

Νοσοκομείο Μεταξά: Παύεται από τα καθήκοντά του ο Διευθυντής με απόφαση Χρυσοχοΐδη

Κακοκαιρία Daniel: Νέο μήνυμα 112 – Απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη τη Μαγνησία

Με απόφαση του Υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, παύεται από τα καθήκοντά του ο Διοικητής του Γενικού Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Μεταξά».

Μετά τις καταγγελίες για κακοδιαχείριση, αλλά και την ανεπιτυχή προσπάθεια της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) να καλύψει τα αποτελέσματα της -όχι και τόσο- χρηστής διοίκησης του Διοικητή του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Μεταξά», ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αποφάσισε να αναλάβει δράση.

Αποφάσισε να παύσει από τα καθήκοντά του τον Διοικητή, ο οποίος ούτως ή άλλως -σύμφωνα με καταγγελίες των εργαζομένων- ελέγχεται για ατασθαλίες και κακοδιαχείριση από τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες του κράτους.

Η καρατόμηση του Διοικητή ήρθε μετά από καταγγελίες των εργαζομένων για κακή οικονομική διαχείριση, η οποία έφερε ως αποτέλεσμα, την εξάντληση των κονδυλίων για τα χημειοθεραπευτικά φάρμακα των καρκινοπαθών, αλλά και προβλήματα στην τροφοδοσία και τη σίτιση του νοσοκομείου.

Στην ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, τονίζεται ότι συνεχίζεται η κατεπείγουσα έρευνα για την αναζήτηση ευθυνών στη διοικητική και υγειονομική ιεραρχία του Νοσοκομείου.

Νοσοκομείο «Μεταξά»: Ολόκληρη την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας

«Παύεται από τα καθήκοντά του ο Διοικητής του Γενικού Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Μεταξά»

Με απόφαση του Υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, παύεται από τα καθήκοντά του ο Διοικητής του Γενικού Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Μεταξά».

Παράλληλα, συνεχίζεται η κατεπείγουσα έρευνα για την αναζήτηση ευθυνών στη διοικητική και υγειονομική ιεραρχία του Νοσοκομείου, σχετικά με τη δυσλειτουργία που προέκυψε στο πρόγραμμα χημειοθεραπειών του νοσηλευτικού ιδρύματος».

Τι έχουν καταγγείλει οι εργαζόμενοι

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Μεταξά με ανακοίνωση του εξέπεμψε SOS για την υποχρηματοδότηση του νοσοκομείου, καθώς όπως ανέφερε αυτή τη στιγμή, υπάρχουν διαθέσιμα μόνο 5.000 ευρώ για φάρμακα την ώρα που οι μηνιαίες ανάγκες φτάνουν τα 3.500.000 ευρώ τον μήνα.

Το θέμα ήρθε στην επιφάνεια με την κοινοποίηση  2 εγγράφων από το Τμήμα Διατροφής και το Φαρμακείο του νοσοκομείου, που αναδεικνύουν τις συνέπειες της συνεχούς υποχρηματοδότησης και του «πετσοκόμματος» που έχουν υποστεί οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων.

Πρόβλημα, όμως, κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι ότι υπάρχει και με τη σίτιση των ασθενών, καθώς ανέφεραν πως χρήματα δεν υπάρχουν ούτε στους αντίστοιχους κωδικούς δέσμευσης (ΚΑΕ) των τροφίμων με κίνδυνο από την ερχόμενη εβδομάδα να μην μπορούν να σιτιστούν οι ασθενείς.

Οι εργαζόμενοι δήλωσαν, επίσης, πως το τελευταίο διάστημα υπάρχουν πληροφορίες για ατασθαλίες της Διοίκησης του «Μεταξά» και για ελέγχους από την Αρχή Διαφάνειας.

Η ΠΟΕΔΗΝ επεσήμανε πως τα νοσοκομεία του ΕΣΥ βρίσκονται σε λειτουργική κατάρρευση, λόγω χρεών και μειωμένων προϋπολογισμών.

Νοσοκομείο «Μεταξά»: Η χθεσινή ανακοίνωση της 2ης ΥΠΕ

Αναφορικά με τις καταγγελίες για την αναβολή θεραπειών σε καρκινοπαθείς αλλά και την ελλιπή σίτιση στο Γενικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «Μεταξά», από τη 2η Υ.ΠΕ. εξέδωσε ανακοίνωση την Δευτέρα 4/9, η οποία κάλυπτε τον Διοικητή.

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως:

•Σήμερα, Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2023, πραγματοποιήθηκαν κανονικά 80 προγραμματισμένες χημειοθεραπείες. Σημειώθηκε αναβολή μιας θεραπείας για διαδικαστικούς λόγους.
•Οι θεραπείες συνεχίζονται κανονικά τις επόμενες μέρες, ενώ θα πραγματοποιηθεί και η αναβληθείσα θεραπεία στον ασθενή.
•Δεν τίθεται ζήτημα με τη σίτιση στο Γενικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο. Η διατροφή ακολουθεί τις διεθνείς προδιαγραφές με πλήρη επάρκεια αγαθών.
•Διερευνώνται τα αίτια που προκάλεσαν την αναβολή της θεραπείας και κατ’ επέκταση την ταλαιπωρία του ασθενή.

Της Γιάννας Σουλάκη/iatropedia.gr