Υγεία

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΗΤΕΙΑΣ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ

Καύσωνας: «Παγίδα θανάτου» τα σταθμευμένα αυτοκίνητα – Θερμοκρασίες 179° C στην οροφή και 50° C στο εσωτερικό

ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Συνεδρίασε σήμερα, 9/9/2023 η Συντονιστική Επιτροπή για το νοσοκομείο Σητείας και αποφάσισε τα εξής:

Η κατάσταση του νοσοκομείου μας στη παρούσα φάση, λόγω υποστελέχωσης κυρίως από γιατρούς αλλά και νοσηλευτές, είναι τραγική.

Θεωρούμε, ότι υπάρχει σκοπιμότητα από τη πλευρά της κυβέρνησης. Υπάρχει οργανωμένο σχέδιο και η υποβάθμιση αυτή είναι στοχευμένη με σκοπό τη σταδιακή μετατροπή του νοσοκομείου σε Κέντρο Υγείας.

Αυτό αποδεικνύεται από τις κατά καιρούς δηλώσεις των κυβερνητικών εκπροσώπων της κυβέρνησης όταν αναφέρονται στον υγειονομικό χάρτη του Νομού.

Ο Δήμος μας διαθέτει σπουδαίες υποδομές, Αεροδρόμιο, Λιμάνι, τμήμα ΕΛΜΕΠΑ, Γεωπάρκο, φυσικά τοπία απείρου κάλλους και μοναδικής σημασίας αρχαιολογικούς χώρους και ως εκ τούτου, η προοπτική ανάπτυξης είναι τεράστια.

Δεν υπάρχει όμως καμμιά προοπτική ανάπτυξης χωρίς τις απαραίτητες παροχές υγείας. Να σημειώσουμε εδώ ότι οι παροχές υγείας δεν είναι απλώς προϋπόθεση της ανάπτυξης.

Είναι θεμελιώδες και αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν θα αποδεκτούμε καμμιά υποβάθμιση του νοσοκομείου μας.

Υιοθετούμε σε γενικές γραμμές το ψήφισμα του πρόσφατου Δημοτικού Συμβουλίου, του οποίου τις αποφάσεις δηλώνουμε ότι σεβόμαστε, κρίνουμε όμως ότι λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης, δεν επαρκεί η θεσμική διεκδίκηση των αιτημάτων μας και είναι αναγκαίο να προχωρήσουμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

Καλούμε τους πολίτες να είναι σε εγρήγορση ώστε όλοι μαζί να αποτρέψουμε τις πολύ πιθανές τραγικές συνέπειες της υποβάθμισης του νοσοκομείου στη ζωή των πολιτών.

Η μορφή των κινητοποιήσεων και η χρονική στιγμή θα ανακοινωθούν σύντομα.

ΣΗΤΕΙΑ 9/9/2023

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΗΤΕΙΑΣ