Υγεία

Ουρολοίμωξη: Πέντε πράγματα που πρέπει να αποφεύγετε (εικόνες)

Ουρολοίμωξη: Πέντε πράγματα που πρέπει να αποφεύγετε (εικόνες)

Η ουρολοίμωξη προκαλείται από την είσοδο βακτηρίων στην ουροδόχο κύστη μέσω της ουρήθρας και στη συνέχεια τον πολλαπλασιασμό τους, προκαλώντας λοίμωξη στο τοίχωμα της ουροποιητικής οδού.

Βασικά συμπτώματα της ουρολοίμωξης είναι η συχνουρία, το τσούξιμο κατά την ούρηση και ο πόνος στην ευρύτερη περιοχή της πυέλου.

Επειδή στόχος είναι να υποχωρήσει η λοίμωξη όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, δείτε παρακάτω πέντε πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε σε περίπτωση που έχετε πάθει ουρολοίμωξη.

Αναβάλλετε την επίσκεψη στον γιατρό: Όσο καθυστερείτε, τόσο εξαπλώνεται η λοίμωξη και ο κίνδυνος επιπλοκών. Η καθυστέρηση στην έναρξη θεραπείας μπορεί να κάνει μια απλή ουρολοίμωξη να εξελιχθεί σε λοίμωξη των νεφρών που θα καταστήσει αναγκαία τη χορήγηση ενδοφλέβιας αντιβίωσης. Μπορεί επίσης να οδηγήσει σε καθυστερημένη διάγνωση κάποιας πιο σοβαρής πάθησης, όπως είναι μια κολπική λοίμωξη, ένα σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα, πέτρες στα νεφρά κ.α.

Σταματάτε την αντιβίωση: Ο γιατρός θα σας συστήσει αντιβίωση για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, καθώς κρίνει ότι τόσο χρειάζεται για να εξουδετερωθεί πλήρως η λοίμωξη. Κάθε αντιβίωση πρέπει να λαμβάνεται για όσο διάστημα απαιτείται και δεν πρέπει να τη σταματάτε μόλις δείτε ότι τα συμπτώματα έχουν αρχίσει να υποχωρούν. Η διακοπή της αγωγής βοηθά τα βακτήρια να αναπτύξουν άμυνες (αντίσταση) ενάντια στα αντιβιοτικά.

Πηγή: womenshealthmag.com