Υγεία

Ποιο συναίσθημα επιταχύνει τη γήρανση

Κυβερνήτης λέμβου λιποθύμησε εν πλω έξω από το Βατοπαίδι

Άλλαξε το πριν είναι αργά

Νέα μελέτη που έρχεται από τον Καναδά έρχεται να ρίξει φως στη πρόωρη γήρανση που πλήττει πολλές χώρες του δυτικού κόσμου.

Συγκεκριμένα μελέτησαν την επίδραση που έχουν τα συναισθήματά μας στον οργανισμό μας,

Με ένα ποσοστό που τρομάζει, 25% επί του δείγματος, είδαν τον οργανισμό τους να καταρρέει πολύ νωρίς, και όλοι είχαν το ίδιο συναίσθημα. Ένιωθαν μεγαλύτεροι από την πραγματική τους ηλικία.

Δηλαδή άτομα που είχαν συμπεριφορές που δεν ταίριαζαν με την πραγματική τους ηλικία γερνούσαν γρηγορότερα και στην πραγματικότητα.

Πως όμως φτάναμε σε αυτό το αποτέλεσμα; Οι επιστήμονες με απλά λόγια προσπαθούν να μας το εξηγήσουν. Με το να προσπαθούμε να μειώνουμε τις δραστηριότητες μας και ζούμε σε ρυθμούς που ταιριάζουν σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, είναι σαν να ελευθερώνουμε ένα δηλητήριο που γερνάει τον οργανισμό μας.

Αν συνδυάσετε και μια έρευνα του προηγούμενου διαστήματος από τη Γενεύη που μας λέει ότι αν ανανεώνουμε σώμα και πνεύμα και τροφοδοτούμε τον εγκέφαλο μας με νέες προκλήσεις και εικόνες, τότε το προσδόκιμο της ζωής μας αυξάνεται, τότε ήρθε η ώρα να αναθεωρήσετε τον τρόπο σκέψης σας για τη ζωή και την ηλικία σας.