Υγεία

Στον Πρωθυπουργό η εισήγηση της επιτροπή Βιοηθικής για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς

Θρίλερ στην Κοζάνη: Εγκληματική ενέργεια ο θάνατος του 53χρονου

Η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα εξακολουθεί να βελτιώνεται, ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος

Το πρωί παρέλαβε ο πρωθυπουργός την σύσταση της εθνικής επιτροπής βιοηθικής για πιθανή υποχρεωτικότητα εμβολιασμού και διευκολύνσεις στους εμβολιασμένους.  Σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο θα αναρτηθεί εντός της ημέρας στην ιστοσελίδα της επιτροπής.

Η κ. Πελώνη τόνισε ότι η κυβέρνηση θα μελετήσει την πρόταση και θα λάβει τις αποφάσεις της «με γνώμονα την υγεία των πολιτών, τις ελευθερίες τους, σταθμίζοντας όλες τις παραμέτρους και με την απαιτούμενη κοινωνική ευαισθησία».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στην καλύτερη επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζει η χώρα μας και περιέγραψε τα νέα βήματα ελευθερίας στο λιανεμπόριο, στη λειτουργία των εμποροπανήγυρων, στη λειτουργία των παιδότοπων, στην επαναλειτουργία των λούνα παρκ και  στην λειτουργία των υπηρεσιών ευεξίας.

Ανέφερε δε πως αποφασίστηκε είπε η διανομή των self test να συνεχιστεί για συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού.

Σχετικά με τους εμβολιασμούς, η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε πως είναι μείζονος σημασίας να χτίσουμε πιο γρήγορα το τείχος ανοσίας, ενώ επισήμανε πως μέχρι σήμερα έχουν γίνει περισσότεροι από 7 εκατ. εμβολιασμοί.

Όσον αφορά τα self test,  η εκπρόσωπος τόνισε πως «Η αποτελεσματικότητά τους έχει κριθεί εκ του αποτελέσματος και γι’ αυτό θα συνεχιστεί και δεν είναι αρμόδιος κανένας φαρμακευτικός σύλλογος να κρίνει την επάρκεια των self test για την οποία έχει αποφανθεί η επιστημονική κοινότητα».