Επικαιρότητα Υγεία

Συναγερμός στον «Ευαγγελισμό»: Tέλος στα επισκεπτήρια για δύο εβδομάδες -92 εργαζόμενοι θετικοί στον ιό

Η «Μεγάλη Παραίτηση» και οι απαιτήσεις των εργαζομένων

Τέλος στα επισκεπτήρια του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» αποφάσισε να βάλει η διοίκηση του νοσοκομείου μετά από συρροές κρουσμάτων κορωνοϊού που προέκυψαν σε νοσηλευόμενους ασθενείς.

Όπως εξηγεί στο iefimerida.gr ο διευθυντής της νοσηλευτικής υπηρεσίας του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», Δημήτρης Πιστόλας η απόφαση για το τέλος των επισκεπτηρίων που θα διαρκέσει δύο εβδομάδες αποφασίστηκε μετά «από θετικοποιήσεις αρκετών ασθενών που παρατηρήθηκαν μετά από επισκεπτήρια συγγενών τους, οι οποίοι ενημέρωναν μετέπειτα πως βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό». «Οταν διαπιστώνεις το πρόβλημα προσπαθείς να κόψεις την πηγή», συνεχίζει ο κ. Πιστόλας αναφορικά με την απόφαση της διοίκησης του νοσοκομείου.

92 εργαζόμενοι θετικοί στον ιό

Σύμφωνα με τις πληροφορίες σε σύνολο 3.400 εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό» 92 εργαζόμενοι έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό. Ωστόσο αύριο Τρίτη (4/1) οι υγειονομικοί σε καραντίνα (πέντε μέρες), που νοσούν από covid-19 θα είναι 57, καθώς αναμένεται να επιστρέψουν 35.

Πλέον για τις επόμενες δύο εβδομάδες τα επισκεπτήρια θα επιτρέπονται μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις, ενώ θα απαγορεύεται και η είσοδος στους επισκέπτες υγείας.

Παράλληλα, όπως είπε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο ο Αναστάσιος Γρηγορόπουλος διοικητής του Νοσοκομείου, δεν είναι η πρώτη φορά που λαμβάνεται το μέτρο απαγόρευσης επισκεπτηρίου, κάτι ανάλογο είχε συμβεί και στο παρελθόν, στο πλαίσιο περιορισμού της μετάδοσης covid-19 στους ασθενείς. Μάλιστα ξεκαθάρισε ότι οι εργαζόμενοι δεν μολύνθηκαν στο Νοσοκομείο , αλλά στην κοινότητα.

 

Πηγή: www.iefimerida.gr