Υγεία

Το μεταλλικό νερό αποτελεί εξαιρετική πηγή ασβεστίου

Το μεταλλικό νερό αποτελεί εξαιρετική πηγή ασβεστίου

Το ασβέστιο είναι ένα απαραίτητο δομικό συστατικό για τον οργανισμό μας, πολύ σημαντικό για την υγεία των οστών και την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος.

Βοηθά ακόμα στην πήξη του αίματος, στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη της καρδιαγγειακής νόσου, της οστεοπόρωσης κ.α

Όλοι θεωρούμε πως τα γαλακτοκομικά είναι η καλύτερη πηγή για να εφοδιάσουμε τον οργανισμό μας με ασβέστιο αλλά πρόσφατες μελέτες έδειξαν πως υπάρχει και μια άλλη , πηγή ασβεστίου και μάλιστα χωρίς θερμίδες: το μεταλλικό νερό.

Μια νέα γερμανική επιστημονική μελέτη δείχνει όμως ότι μπορούμε να πάρουμε αρκετό ασβέστιο και από μια άλλη, ομολογουμένως αναπάντεχη, πηγή. Σύμφωνα με τα ευρήματα που δημοσιεύονται στην επιθεώρηση Journal of the American College of Nutrition, το μεταλλικό νερό αποτελεί εξαιρετική πηγή ασβεστίου.«Το χαρακτηριστικό του μεταλλικού νερού που το κάνει να ξεχωρίζει είναι ότι αποτελεί εναλλακτική χωρίς θερμίδες σε σχέση με το γάλα και τα υπόλοιπα γαλακτοκομικά προϊόντα» αναφέρει στο Reuters Health η Τερέζα Γκρέουπνερ από το Πανεπιστήμιο του Αννόβερου.

«Ο αυξανόμενος αριθμός υπέρβαρων και παχύσαρκων ανθρώπων παγκοσμίως συνεπάγεται ότι είναι αναγκαίο να μειωθεί η πρόσληψη θερμίδων και να προωθηθούν εναλλακτικές πηγές που θα καλύπτουν τις ανάγκες του οργανισμού σε ασβέστιο πέραν του γάλακτος και των λοιπών γαλακτοκομικών που είναι πλούσια σε θερμίδες» συμπληρώνει.

 

 

 

1069.gr