Αυτοδιοίκηση Επικαιρότητα

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Κοντά στην εκλογή του από την πρώτη Κυριακή ο Χαρδαλιάς

Ο υποψήφιος με τη στήριξη της ΝΔ συγκεντρώνει 42% ενώ ο Γιάννης Σγουρός ακολουθεί με 11% – Στην τρίτη θέση ο Γιώργος Ιωακειμίδης με 7%

Κοντά στην εκλογή του από την πρώτη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών εμφανίζεται ο υποψήφιος με τη στήριξη της ΝΔ Νίκος Χαρδαλιάς ο οποίος σε έρευνα της Metron Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας «Τα Νεα» συγκεντρώνει 42% – για να εκλεγείς από την πρώτη Κυριακή χρειάζεται 43% συν μία ψήφος – και ακολουθούν με 11% ο Γιάννης Σγουρός και με 7% ο Γιώργος Ιωακειμίδης.

Ενδιαφέρον αποτελεί πως η γκρίζα ζώνη ανέρχεται στο 25% με εκείνους που ρίχνουν «άκυρο ή λευκό», και εκείνους που δεν έχουν αποφασίσει.

Δείτε αναλυτικά τα ποσοστά που λαμβάνουν οι υποψήφιοι στη δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ:

Νίκος Χαρδαλιάς 42%

Γιάννης Σγουρός 11%
Γιώργος Ιωακειμίδης 7%

Μαριάνα Τσίχλη 6%
Γιάννης Πρωτούλης 4%

Φίλιππος Καμπούρης 4% .
Κων/νος Τουλγαρίδης 1%
Γιώργος Δημητρίου 1%
Άκυρο-Λευκό 6%

Δεν θα ψηφίσω 4%
Δεν έχω αποφασίσει 13%

Δεν ξέρω / Δεν απαντώ 2%

Τα σενάρια για τον δεύτερο γύρο

Ενδιαφέρον αποτελούν και τα σενάρια του Β’ γύρου για το πώς διαμορφώνεται η διαφορά μεταξύ των υποψηφίων. Εάν στον δεύτερο γύρο περάσει ο Νίκος Χαρδαλιάς με τον Γιώργο Ιωακειμίδη εκτιμάται πως η πρόθεση είναι στο 51% υπέρ του Νίκου Χαρδαλιά έναντι 20% του Γιώργου Ιωακειμίδη.

Εάν στον δεύτερο γύρο περάσει ο Γιάννης Σγουρός με τον Νίκο Χαρδαλιά τότε εκτιμάται πως η πρόθεση είναι στο 47% υπέρ του Νίκου Χαρδαλιά και 25% υπέρ του Γιάννη Σγουρού.