Αυτοδιοίκηση Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Μείωση των δημοτικών τελών έως και 80% ανακοίνωσε ο κ. Ζέρβας

Τροχαίο με μοτοσικλετιστή στο ΒΟΑΚ

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης το Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, το οποίο έκοψε χτες την πίτα του, ήταν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος ανέλυσε τους σχεδιασμούς του Δήμου Θεσσαλονίκης για τη στήριξη τη Αγοράς και του Επιχειρείν, τονίζοντας πως από τη θέση του δημάρχου οικοδομεί συμμαχία δυνάμεων πάνω στη βάση επτά σημείων: Ευταξία, αστικές συγκοινωνίες, καθαριότητα, παρεμπόριο, καλές χρήσεις, δημοτικά τέλη και μετατροπή της Θεσσαλονίκης σε smart city.

Ο ίδιος τόνισε την ανάγκη να συμφωνήσουν όλοι οι εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων της πόλης σε μια ατζέντα για το μέλλον της, και “με ξεκάθαρες κουβέντες και ξεκάθαρο πλάνο” να συνεισφέρουν ώστε να “πάψει η αφόρητη επανάληψη κλισέ και το αναμάσημα παρεμφερών απόψεων που διαιωνίζονται επί 20 – 25 χρόνια”.

Αναφέρθηκε ακόμη στις προσπάθειες του δήμου για την πάταξη του παραεμπορίου, ενώ έκανε λόγο για ανάγκη μετατροπής των πόλεων σε smart cities «που θα αξιοποιούν όλη τη διαθέσιμη τεχνολογία υπέρ των πολιτών».

Μιλώντας για τον ΟΑΣΘ επανέλαβε πως η έλλειψη αστικών συγκοινωνιών αποτελεί πληγή για την πόλη και τόνισε πως ο δήμος «πίεσε και πιέζει σε υψηλό επίπεδο για λύσεις και κατάφερε να αποσπάσει δεσμεύσεις της κυβέρνησης», αφήνοντας αιχμές εναντίον της προηγούμενης κυβέρνησης.

Ο κ. Ζέρβας επισήμανε την υλοποίηση της προεκλογικής δέσμευσης για μείωση των δημοτικών τελών κατά 12,5% και για τις μετρόπληκτες επιχειρήσεις κατά 80% και υπογράμμισε πως το μέτρο αυτό «θα τηρηθεί σε όλη την τετραετία, μέχρι να φτάσουμε την μείωση στο 50%».

Τέλος, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης προέκρινε τις καλές χρήσεις, φέρνοντας ως παράδειγμα τη χριστουγεννιάτικη πλατεία, σημειώνοντας παράλληλα τη συμβολή του ΕΕΘ στο εγχείρημα: «Το στοίχημα των Χριστουγέννων κερδήθηκε. Μιλάει όλη η Ελλάδα για αυτό» είπε ο κ. Ζέρβας και αναφέρθηκε σε μεγάλες πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα βγάζουν την πόλη από την αφάνεια και θα την καθιστούν προορισμό.