Ελλάδα

Άγιο Φως: Πότε και πώς θα φτάσει στην Ελλάδα από τα Ιεροσύλημα

Τζανάκης: Μέχρι 25 Μαΐου θα βλέπουμε 500 νεκρούς την εβδομάδα

Στο… παρά πέντε θα φτάσει φέτος στη χώρα μας το Άγιο Φως για την Ανάσταση, μιας και λόγω κορονοϊού θα πούμε νωρίτερα το «Χριστός Ανέστη». Οι όποιες επιφυλάξεις είχε η κυβέρνηση του Ισραήλ για την παραλαβή του από τον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσύλημα κάμφθηκαν και αναμένεται να ταξιδέψει με ειδική πτήση από το αεροδρόμιο του Τελ-Αβίβ.

Το αεροσκάφος που θα μεταφέρει το Άγιο Φως αναμένεται να προσγειωθεί στην Αθήνα πριν τις 18:00 το Μεγάλο Σάββατο. Οι διαδικασίες θα ακολουθήσουν αυστηρό και συγκεκριμένο πλαίσιο, καθώς στο Ισραήλ ισχύουν αυστηρά μέτρα προστασίας για την πανδημία του κορονοϊού. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η ολιγομελής αποστολή που θα παραλάβει το Άγιο Φως, μόλις 2 άτομα, θα έχει εμβολιαστεί ή θα διαθέτει test pcr αρνητικό.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κωσταντίνος Βλάσης, μίλησε για το ταξίδι του στα Ιεροσόλυμα και τη διαδικασία μεταφοράς από τον Πανάγιο Τάφο. Όπως ανέφερε ο κ. Βλάσης, εφέτος θα κάνουμε ένα βήμα παραπάνω και το Άγιο Φως θα μεταφερθεί σε κάποιες πόλεις της Ελλάδας, πάντα λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα.