Ελλάδα Επικαιρότητα

Αγρότες: Σε θέση μάχη – Σήμερα το μεγάλο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη

Βαρύς ο Φεβρουάριος για τους φορολογούμενους – Ποιες υποχρεώσεις πρέπει να κλείσουν ή να πληρωθούν ως το τέλος του μήνα

Παραταγμένα έξω από την ΔΕΘ, όπου διοργανώνεται η 30η Διεθνής Έκθεση «Αgrotica» στη Θεσσαλονίκη, παραμένουν τα τρακτέρ των αγροτών, καθώς σήμερα Σάββατο (3.2.2024) θα γίνει η μεγάλη συγκέντρωση των αγροτών, παρά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.  

Οι εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη βρήκαν τους αγρότες στα μπλόκα των Εθνικών Οδών και τα τρακτέρ παρατεταγμένα έξω από την έκθεση Agrotica στη Θεσσαλονίκη. Όπως υποστήριξαν, τα μέτρα ικανοποιούν μέρος των αιτημάτων τους, επισημαίνοντας πως θα επιστρέψουν στα μπλόκα και θα συνεδριάσουν για να καθορίσουν τη στάση τους και το μέλλον των κινητοποιήσεων. Μάλιστα, ζητούν συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις αποφάσισαν στη σύσκεψη το βράδυ της Παρασκευής οι αγρότες στον Πλατύκαμπο. Ταυτόχρονα, έκαναν μία επαναδιατύπωση των αιτημάτων τους, ζητώντας να αποζημιωθούν στο ακέραιο για τις ζημιές που έχουν υποστεί οι καλλιέργειες των Θεσσαλών αγροτών αλλά να δοθεί και χρονοδιάγραμμα αναφορικά με τις αποζημιώσεις και τα αντιπλημμυρικά έργα.

Πώς είδαν τα μέτρα που εξήγγειλε ο Μητσοτάκης

Αρκετοί αγρότες βλέπουν θετικά τα μέτρα για τους αγρότες, ωστόσο άλλοι κάνουν λόγο για ψίχουλα.

Σήμερα το μεγάλο συλλαλητήριο που διοργανώνει η πανελλαδική επιτροπή των μπλόκων, μπλόκα δηλαδή που βρίσκονται σχεδόν σε όλη τη χώρα.

Τον τόνο συνεχίζουν να δίνουν οι αγρότες της κεντρικής Μακεδονίας που πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία και στάθμευσαν στη νότια πύλη της έκθεσης.