Ελλάδα

Αλέξης Τσίπρας για απολιγνιτοποίηση: Δίκαιη και όχι βίαιη η «πράσινη» μετάβαση στη δυτική Μακεδονία

Κατά την επίσκεψή του στην Πτολεμαΐδα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, τόνισε ότι «η “πράσινη” μετάβαση στη Δυτική Μακεδονία πρέπει να είναι δίκαιη και όχι βίαιη», μιλώντας με το δήμαρχο Εορδαίας, Παναγιώτη Πλακεντά και εξέφρασε την αγωνία του για τις εξελίξεις που έχουν δρομολογηθεί σχετικά με την απολιγνιτοποίηση.

«Έχω μία μεγάλη αγωνία για το μέλλον της περιοχής. Όλοι θέλουμε την “πράσινη” μετάβαση, αλλά πρέπει αυτή να είναι δίκαιη και όχι βίαιη και να μην αφήνει κανέναν πίσω. Βρισκόμαστε, δυστυχώς, σε εξελίξεις οι οποίες δεν είναι καλές και πρέπει να κρούσουμε το καμπανάκι του κινδύνου. Να πάρουμε μέτρα και κυρίως πρωτοβουλίες για να ανατραπεί αυτή η προοπτική», είπε ο Αλέξης Τσίπρας σχετικά με την απολιγνιτοποίηση στην Πτολεμαΐδα.

«Η Πτολεμαΐδα και η Εορδαία είναι στο μάτι του κυκλώνα με την απολιγνιτοποίηση και πρέπει να πιέσουμε την κυβέρνηση να πάρει τις πρωτοβουλίες εκείνες για να μην είναι αρνητικό όλο το αποτύπωμα της απολιγνιτοποίησης», σημείωσε από την πλευρά του ο δήμαρχος.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ