Αλλα Κόμματα Επικαιρότητα

Η πρώτη αντίδραση Λοβέρδου μετά τη διαβίβαση στη Βουλή της δικογραφίας για τη Novartis

Θερμή υποδοχή Ερντογάν στο Κρεμλίνο – Πούτιν: «Τα S-400 μεταφέρονται στην Τουρκία»

Με μια οργισμένη δήλωση υποδέχθηκε ο Ανδρέας Λοβέρδος την απόφαση να διαβιβαστεί στη Βουλή η δικογραφία για την άρση της ασυλίας του με ενδείξεις δωροδοκίας στις οποίες κατέληξαν οι εισαγγελείς καταπολέμησης της διαφθοράς για το σκάνδαλο Novartis.

«Όταν αναδύθηκε στην επιφάνεια αυτή η ελεεινή και δυσώδης πλεκτάνη είχα χαρακτηρίσει τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς της άθλιους και με χαρακτηριστικά παλιανθρώπων. Μετά το σημερινό συμπληρώνω: πρόκειται περί κακοποιών. Και κακώς ορισμένοι μιλούν για φαρσοκωμωδία. Εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα, μόνο για πολιτική αλητεία μιας συμμορίας κακοποιών οφείλουμε να μιλάμε» δηλώνει ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ.

Στη δήλωση που έκανε λίγα λεπτά μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης, ο Ανδρέας Λοβέρδος τονίζει πως ακόμη κι αν χρειαστεί να γυρίσει τη γη ανάποδα, θα το κάνει, «προκειμένου οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν από το εδώλιο του κατηγορουμένου».

Υπενθυμίζει πως έχει καταθέσει από τις 26 Φεβρουαρίου 2018  μηνύσεις κατά των «κουκουλοφόρων ψευδομαρτύρων» και δηλώνει ότι θα προχωρήσει σε υποβολή μηνύσεων για τα αδικήματα που τελέστηκαν και τελούνται σε βάρος του, «συμπεριλαμβανομένου και του κακουργήματος της κατάχρησης εξουσίας, εναντίον όλων ανεξαιρέτως των εμπλεκομένων προσώπων».

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τονίζει πως έχει εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, δηλώνει όμως πως δεν έχει «καμία εμπιστοσύνη στους λίγους, εκείνους και εκείνες, που καταχράστηκαν την εξουσία τους και παραβίασαν τον όρκο που έχουν δώσει».

Τέλος, κλείνει με κάτι απολύτως προσωπικό, αλλά συνάμα βαθύτατα πολιτικό, όπως λέει. «Είμαι ο πιο στοχοποιημένος πολιτικός μετά το 1989. Η στήριξη, όμως, του κόσμου μετατρέπει τις κατηγορίες των άθλιων κακοποιών σε τίτλο τιμής για μένα».