Αλλα Κόμματα

Κωνσταντοπούλου για Παπαϊωάννου και Χουρδάκη: Ντροπής πράγματα, μάνα και γιος να πάρουν τις έδρες σπίτι τους

Πόλεμος στο Ισραήλ: Η Τουρκία θα αναλάβει τους καρκινοπαθείς της Γάζας μετά το κλείσιμο του ογκολογικού

«Έχω δει πολλούς ανθρώπους στην ζωή μου να θαμπώνονται και από την εξουσία και από το χρήμα» τόνισε

«Ντροπής πράγματα, μάνα και γιος να πάρουν τις δύο έδρες της Πλεύσης Ελευθερίας στη Θεσσαλονίκη και να τις πάνε στο σπίτι τους», είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, αναφερόμενη στους δύο βουλευτές Μιχάλη Χουρδάκη και Αρετή Παπαϊωάννου, που έχουν πλέον αποκοπεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Πλεύσης Ελευθερίας.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, συμπλήρωσε ότι «είναι αναξιοπρεπείς συμπεριφορές, αδιανόητες… Έχω δει πολλούς ανθρώπους στην ζωή μου να θαμπώνονται και από την εξουσία και από το χρήμα. Έχω δει πολλούς ανθρώπους να αλλάζουν».

Αναφερόμενη στον Μιχάλη Χουρδάκη, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας είπε: «Δεν με εκπλήσσει. Με θλίβει όμως, ένας καθηγητής πανεπιστημίου να θέλει να δώσει τέτοιο παράδειγμα στους φοιτητές του. Δηλαδή, τι τους λέει, ”οικειοποιούμαστε κάτι που δεν μας ανήκει και εισπράττουμε αποζημιώσεις από τα χρήματα του ελληνικού λαού που ψήφισε ένα κόμμα από το οποίο φύγαμε;”».

Ως προς τους λόγους που οδήγησαν στη διαγραφή του κ. Χουρδάκη, η Ζωή Κωνσταντοπούλου εξήγησε ότι «ανέπτυξε μια προσωπική ατζέντα, που ήταν βαθιά δεξιά ατζέντα, έφτασε στις αυτοδιοικητικές εκλογές να δίνει γραμμή υπέρ υποψηφίων της ΝΔ. Η Πλεύση Ελευθερίας έχει αριστερές αρχές και αριστερή αναφορά. Δεν μπορεί ένας από τους 8 βουλευτές της Πλεύσης Ελευθερίου να γίνει ”δεκανίκι” του κυβερνώντος κόμματος».

«Η μητέρα του κ. Χουρδάκη δεν επρόκειτο να εκλεγεί βουλευτής, γιατί ο σχεδιασμός ήταν να κρατήσω την έδρα της Β’ Θεσσαλονίκης, γιατί δίνω μεγάλη έμφαση στην Θεσσαλονίκη και στην Μακεδονία. Άλλαξε ο σχεδιασμός μας, επειδή μας αποστέρησαν την έδρα στην Β’ Πειραιώς και έπρεπε να γίνει ανασχεδιασμός. Έτσι, ενώ της είχαμε δώσει μια τιμητική θέση κάτω από εμένα, λόγω της εκτίμησης στον κ. Χουρδάκη, τελικώς χρειάστηκε να επιλέξω άλλη έδρα και να της δώσω την έδρα της Β’ Θεσσαλονίκης, που ήταν η τελευταία έδρα του κόμματος», ανέφερε στη συνέχεια η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας για την Αρετή Παπαϊωάννου, μητέρα του κ. Χουρδάκη.

Και προσέθεσε: «Από την πρώτη στιγμή είπε ότι η έδρα ήταν ανά πάσα στιγμή στην διάθεση του κόμματος και της ζήτησα να υπογράψει μια τέτοια δήλωση, την οποία και υπέγραψε. Εμένα ο λόγος μου είναι συμβόλαιο, μετράει καλύτερα από την υπογραφή μου. Άνθρωποι που λένε ότι δεν μετράει ούτε ο λόγος ούτε η υπογραφή τους, πως κοιτάζουν τους πολίτες στα μάτια;», για να καταλήξει: «Λυπάμαι που δεν αξιοποιούν την ευκαιρία να αποχωρήσουν με μια ελάχιστη αξιοπρέπεια, λυπάμαι για αυτήν την κατάντια, αλλά αυτό δεν πρέπει να απογοητεύσει τον κόσμο της Πλεύσης Ελευθερίας».