Αλλα Κόμματα

Ο Καμμένος προσφεύγει στον Αρειο Πάγο για την υπόθεση Πάχτα

Βουλή: Κατατέθηκε ο κρατικός προϋπολογισμός του 2020

Στον Αρειο Πάγο προσφεύγει ο Πάνος Καμμένος, για τη δικαστική διαμάχη του με τον Χρήστο Πάχτα.

Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες ανακοίνωσαν την απόφαση του κ. Καμμένου να προσφύγει στον Αρειο Πάγο, μετά την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου να απορρίψει την έφεση που είχε κάνει ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας κατά της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Πειραιά, το οποίο είχε επιδικάσει χρηματική αποζημίωση 15.000 ευρώ για ηθική βλάβη του πρώην δημάρχου Αριστοτέλη, Χρήστου Πάχτα.

Η δικαστική διαμάχη αφορά την επίμαχη φράση «λιντσάρετε τον Πάχτα», που είχε πει ο Πάνος Καμμένος, σε ομιλία του στη ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο του 2013, προς κατοίκους της Χαλκιδικής που αντιδρούσαν στην εξόρυξη χρυσού στην περιοχή. Επειτα από την απόφαση του Τριμελούς Πρωτοδικείου, ο κ. Καμμένος αποφάσισε να προσφύγει στον Αρειο Πάγο, ενώ οι ΑΝΕΛ έκαναν λόγο για απόφαση που έρχεται «σε πλήρη αντίθεση με τις αμετάκλητες παραδοχές του ποινικού δικαστηρίου το οποίο τον απάλλαξε αμετάκλητα και πανηγυρικά».
Η ανακοίνωση των ΑΝΕΛ για τη διαμάχη Καμμένου- Πάχτα

«Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος απαλλάχθηκε ομόφωνα, τελεσίδικα και αμετάκλητα από το αρμόδιο ποινικό δικαστήριο Θεσσαλονίκης για τα ψευδή αδικήματα που προσπάθησε να του προσάψει ο κ. Πάχτας.

Παρόλα αυτά ο πρώην δήμαρχος Αριστοτέλη προσέφυγε περιέργως στα αστικά δικαστήρια του Πειραιά, ενώ το αναμενόμενο θα ήταν να προσφύγει σε αυτά της Θεσσαλονίκης. Πέτυχε έτσι σκανδαλωδώς την έκδοση μιας απόφασης η οποία έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις αμετάκλητες παραδοχές του ποινικού δικαστηρίου το οποίο τον απάλλαξε αμετάκλητα και πανηγυρικά. Γι’ αυτή την απόφαση ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων προσφεύγει ήδη στον Άρειο Πάγο.

Ερωτάται ο λαλίστατος κ. Πάχτας που κάνει λόγο για δικαστική νίκη του στα αστικά δικαστήρια του Πειραιά (!!!) αν κατόπιν πορίσματος ορκωτών ελεγκτών ελέγχεται από την Εισαγγελία Διαφθοράς Θεσσαλονίκης για «δωρεές» που έλαβε από την «Ελληνικός Χρυσός ΑΕ» ύψους 11.660.000 ευρώ.

Σε περίπτωση που δεν απαντήσει ή απαντήσει ψευδώς στο ερώτημα, επιφυλασσόμαστε να αναρτήσουμε τη βεβαίωση από την Εισαγγελία Διαφθοράς Θεσσαλονίκης, καθώς και το πόρισμα των ορκωτών λογιστών, προκειμένου να μάθει ο ελληνικός λαός ποιος τον εκπροσωπούσε ως δήμαρχος.

Θα περιμένουμε έως τα Θεοφάνεια στον Πειραιά (!!!) όπου ο κ. Πάχτας αισθάνεται προφανώς πιο προστατευμένος από τον λαό της Χαλκιδικής και την Δικαιοσύνη».