Αλλα Κόμματα

Βαρουφάκης: Ειδικό σώμα ένστολων να περιφρουρεί τα πανεπιστήμια

Δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος: Έτσι κλέβουν τους τραπεζικούς κωδικούς σας

Σώμα ένστολων οι οποίοι να περιφρουρούν τα πανεπιστήμια πρότεινε ο Γραμματέας του ‘Μέρα25’ Γιάνης Βαρουφάκης στην Ολομέλεια της Βουλής ως απάντηση του κόμματός του στο επίμαχο θέμα του ασύλου.

Επί της ουσίας πρότεινε την δημιουργία μιας αστυνομίας των πανεπιστημίων η οποία θα έχει μόνιμη παρουσία στα ΑΕΙ, χωρίς να διευκρινίσει αν εννοεί ιδιωτικά σεκιούριτι ή κομμάτι της αστυνομίας ή κάτι άλλο.

Πριν κάνει την πρόταση αυτή ο κ. Βαρουφάκης, ο οποίος διδάσκει Οικονομική Θεωρία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών περιέγραψε γλαφυρά ένα περιστατικό εισβολής κουκουλοφόρων στο κτίριο την ώρα που δίδασκε. “Ακούσαμε τον θόρυβο από τους εισβολείς. Πάγωσα. Είχαμε δύο επιλογές. Ρώτησα τους φοιτητές μου τι να κάνουμε. Να φύγουμε ή να μείνουμε για να υπερασπιστούμε το άσυλο; Προτιμήσαμε να μείνουμε και συνεχίσαμε το μάθημα”. Στο σημείο εκείνο κι ενώ η περιγραφή Βαρουφάκη έκοβε την ανάσα, ο ίδιος κάνει παύση και λέει: “και τότε έγραψα ένα άρθρο στην Καθημερινή” Και σταματάει την γλαφυρή αφήγηση για να διαβάσει το άρθρο που είχε γράψει.

Το ειδικό σώμα ένστολων που πρότεινε ο Γραμματέας του ‘Μέρα25’ και πρώην υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Συριζα-Ανελ τον Γενάρη του 2015, θα έχει ως αντικείμενο την περιφρούρηση της περιουσίας του πανεπιστημίου, αλλά και της ακαδημαϊκής ελευθερίας στην εκπαιδευτική κοινότητα.