Ελλάδα

Αλλάζει ο πληθυσμός της Ελλάδας! Κουμουτσάκος: Παραλάβαμε 75.000 εκκρεμείς αιτήσεις ασύλου

Stacey Dash: Η διάσημη ηθοποιός της ταινίας «Clueless» συνελήφθη για ενδοοικογενειακή βία

Στόχος της κυβέρνησης είναι η επιτάχυνση της διαδικασίας για τη χορήγηση ασύλου εντός τριμήνου, δήλωσε ο Γιώργος Κουμουτσάκος, περιφέροντας τη δραματική κατάσταση στο μεταναστευτικό, ιδιαίτερα στα νησιά του Αιγαίου.

«Παραλάβαμε 75.000 εκκρεμείς αιτήσεις ασύλου, μη επεξεργασμένες, μη εξετασθείσες, και έρχονται κατακόρυφα αυξημένα αιτήματα ασύλου από το Μάιο», δήλωσε ο κ. Κουμουτσάκος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Στόχος της κυβέρνησης, είπε ο αρμόδιος υπουργός, είναι η κάθε αίτηση ασύλου, να φτάνει στο σημείο να κρίνεται τελεσίδικα εντός τριών μηνών.

«Αυτός που παίρνει τελεσίδικα απορριπτική απάντηση από το κράτος ότι βρίσκεται παράνομα στη χώρα είτε επιστρέφεται Τουρκία εάν εμπίπτει στη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας, ή επιστρέφει σε τρίτη χώρα προέλευσης, κάτι που είναι συνθέτη απόφαση, ή παραμένει στα κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα», είπε ο κ. Κουμουτσάκος και έκανε λόγο για μια νέα πολιτική, με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και προάσπιση του αισθήματος ασφάλειας των Ελλήνων.Κουμουτσάκος: Μεταναστευτικό το πρόβλημα.

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος επισήμανε ότι, κρίνοντας από την εθνικότητα των ανθρώπων που φτάνουν στα ελληνικά νησιά, πρόκειται για μεταναστευτικό ζήτημα, καθώς οι περισσότεροι είναι Αφγανοί, Πακιστανοί και Αφρικανοί και λιγότεροι Σύροι. «Δεν έχουν προφίλ πρόσφυγα, άλλα μετανάστη, και αυτή την πραγματικότητα διατυπώνουμε για το μεταναστευτικό πρόβλημα», συμπλήρωσε ο υπουργός.

Αναφερόμενος στις αποφάσεις της κυβέρνησης, ο κ. Κουμουτσάκος ανέφερε ότι τα μέτρα σέβονται απόλυτα το ευρωπαϊκό πλαίσιο. «Αυτό που δεν κάνει η κυβέρνηση είναι να ξεχειλώνουμε τα κριτήρια να χαλαρώνουμε απολύτως τη διαδικασία να εισάγουμε σκόπιμα προσκόμματα για να καλύψουμε μια ιδεοληψία που αγνοεί τη ζωτική ανάγκη της χώρα να αισθάνεται ασφαλής», είπε, απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης.