Ελλάδα

Αλόννησος: Αγώνας δρόμου για να σωθεί βρέφος ενός έτους – Πάλευαν επί 6 ώρες μεσοπέλαγα

Αλόννησος: Αγώνας δρόμου για να σωθεί βρέφος ενός έτους – Πάλευαν επί 6 ώρες μεσοπέλαγα

Τι καταγγέλλει ο δήμαρχος Αλοννήσου.
Αίσιο τέλος είχε η διακομιδή ενός βρέφους από την Αλόννησο στο νοσοκομείο του Βόλου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η μητέρα του βρέφους, ηλικίας ενός έτους, πήγε το μωρό της στις 23:00 το βράδυ της Τετάρτης στο Περιφερειακό Ιατρείο του νησιού με υψηλό πυρετό και ο γιατρός που το εξέτασε της είπε πως πρέπει να το μεταφέρει άμεσα στο νοσοκομείο του Βόλου.

Ωστόσο, το σκάφος που βρίσκεται στην Αλόννησο για να κάνει διακομιδές βρισκόταν εκτός λειτουργίας λόγω βλάβης και κλήθηκε ιδιωτικό σκάφος από την Σκόπελο, το οποίο όμως έμεινε στα ανοιχτά της Σκιάθου.

Για καλή τους τύχη εκείνη την ώρα επέστρεφε ένα σκάφος του Λιμενικού, το οποίο μετέφερε τη μητέρα και το παιδί στο λιμάνι του Βόλου.

Όπως τόνισε στο MEGA o δήμαρχος Αλοννήσου, η διαδρομή μεταξύ του νησιού και του Βόλου είναι σύντομη, ωστόσο λίγο έλειψε να εξελιχθεί σε οδύσσεια.

«Το σκάφος μεσοπέλαγα της Σκιάθου έπαθε μηχανική βλάβη και για καλή τύχη επέστρεφε το λιμενικό σκάφος που είχε κάνει άλλη διακομιδή προς τον Βόλο. Μετά από μισή ώρα πέρασε το σκάφος αυτό και μετέφερε το παιδάκι στο λιμάνι του Βόλου στις 05:00 τα χαράματα», είπε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο δήμαρχος του νησιού, Πέτρος Βαφίνης.

Το ρεπορτάζ του MEGA

«Στα τρία νησιά υπάρχει σκάφος του Λιμενικού που είχε αγοραστεί πριν από δύο χρόνια για να κάνει διακομιδές. Το σκάφος αυτό έχει βλάβη. Η βλάβη είναι μεγάλη, γιατί το σκάφος είναι πάνω από ένα μήνα στη στεριά και το ποσό είναι μεγάλο για να επισκευαστεί», συμπλήρωσε.

Το πρόβλημα, σύμφωνα με τον δήμαρχο της Αλόννησου, είναι πως τα ιδιωτικά σκάφη δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για τη διακομιδή των ασθενών στο λιμάνι του Βόλου.

«Τα ιδιωτικά σκάφη δυστυχώς δεν έχουν ελεγχθεί από κανέναν. Πρέπει να πληρούν προϋποθέσεις για να γίνει μεταφορά των ασθενών, δεν είναι ένα σκάφος που το παίρνεις επειδή έχασες το αεροπλάνο για να πας από το ένα νησί στο άλλο. Πρέπει να διαθέτουν στοιχειώδη υποδομή, οξυγόνο και απινιδωτή», είπε.

Ο δήμαρχος του νησιού έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Αλόννησος, καθώς τόσο ο ίδιος όσο και ο αντιδήμαρχος οδηγούν το ασθενοφόρο όταν βρίσκεται εκτός βάρδιας ο οδηγός.

«Δεν είμαστε εκπαιδευμένοι, δεν είμαστε διασώστες. Αντί να κάνουμε καλό, μπορεί να κάνουμε κακό…», είπε στο MEGA.

ΠΗΓΗ in.gr