Ελλάδα Καιρός

Ανατροπή στο σκηνικό του καιρού αύριο

Εντοπίστηκε πτώμα στον Ασπρόπυργο!

Υψηλότερες θερμοκρασίες και θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο επιφυλάσσει ο αυριανός (6/8) καιρός.

Ανατροπή σκηνικού αναμένεται από αύριο Τρίτη (6/8) στον καιρό. Συγκεκριμένα θα έχει ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες τις πρωινές ώρες στα βόρεια και τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά ορεινά τμήματα. Η θερμοκρασία δύσκολα θα ξεπεράσει τους 34 βαθμούς, ενώ ισχυροί βοριάδες θα πνέουν στο Αιγαίο, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Στη βόρεια Ελλάδα η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 33 βαθμούς. Στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα (στη Θεσσαλία έως 34 βαθμούς Κελσίου), 16 έως 34 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 23 έως 29 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη (στη Νότια Κρήτη έως βαθμούς), 20 έως 31 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα (στην Ανατολική Ρόδο έως 34 βαθμούς Κελσίου).

Ανατροπή στο σκηνικό του καιρού αύριο

Ισχυροί άνεμοι στο Αιγαίο

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και τοπικά στο Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο θυελλώδεις 8 μποφόρ. Εξαίρεση αποτελεί το Βορειοδυτικό Αιγαίο όπου θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, ενώ στο Ιόνιο από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς και μετά το μεσημέρι πρόσκαιρα από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 32 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και τα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στα ανατολικά ισχυροί 6 μποφόρ.

Ανατροπή στο σκηνικό του καιρού αύριοΤέλος, στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις τις θερμές ώρες στα γύρω ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και τις θερμές ώρες της ημέρας πρόσκαιρα από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.