Ελλάδα Επικαιρότητα

Απεργία εκπαιδευτικών: Συλλαλητήριο έξω από το Εφετείο – Κλειστοί δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας

Απεργία εκπαιδευτικών: Συλλαλητήριο έξω από το Εφετείο – Κλειστοί δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας

Σε εξέλιξη είναι η συγκέντρωση των εκπαιδευτικών έξω από το Εφετείο, οι οποίοι πραγματοποιούν 24ωρη απεργία αντιδρώντας στην διαδικασία της αξιολόγησης αλλά και γενικότερα στις αλλαγές που προωθούνται στο υπουργείο Παιδείας.

Την απεργία στηρίζει με απόφασή της και η ΑΔΕΔΥ που κήρυξε τρίωρη στάση εργασίας στην Αττική από τις 11:30 μέχρι τις 14:30.

Στη συγκέντρωση δεν καλούν μόνο εκπαιδευτικοί αλλά και συντονιστικά μαθητών, οι οποίοι εκτός των άλλων διαμαρτύρονται και για τις συνθήκες μέσα στις οποίες καλούνται να κάνουν μάθημα εν μέσω πανδημίας.

Εκτός από την αξιολόγηση, οι εκπαιδευτικοί αντιδρούν και στην αγωγή που κατέθεσε η Νίκη Κεραμέως, προκειμένου να κριθεί παράνομη απεργία – αποχή από την αξιολόγηση. Απόφαση που πάρθηκε από το πρωτοδικείο Αθηνών.

Όπως είναι φυσικό, δρόμοι της Αθήνας γύρω από το Εφετείο έχουν κλείσει, όπως και η λεωφόρος Αλεξάνδρας που γίνεται η συγκέντρωση.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις πάντως, η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην απεργία είναι μεγάλη.

ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΠΟΣΕΕΠΕΑ και ΟΙΕΛΕ έχουν καταφύγει στο Εφετείο για ακύρωση της απόφασης, γι αυτό και η απεργιακή συγκέντρωση είναι έξω από το κτίριο.

Σε ανακοίνωση, μεταξύ άλλων τονιζόταν πως  «αποκαλύπτεται ότι σταθερή πολιτική επιλογή της κυβέρνησης της Ν.Δ., είναι ο αυταρχισμός, η ποινικοποίηση των αγώνων των εργαζομένων και η καταστολή.

Καταγγέλλουμε τις παραπάνω πολιτικές επιλογές και μεθοδεύσεις, που συνοδεύονται με χημικά, αύρες και άσκηση βίας κατά των εκπαιδευτικών.

Η μακρόχρονη ιστορία του εκπαιδευτικού κινήματος μέσα από τους οργανωμένους αγώνες του κλάδου ΔΕΝ υποτάσσεται- ΔΕ λυγίζει».

Απεργία εκπαιδευτικών: Συλλαλητήριο έξω από το Εφετείο – Κλειστοί δρόμοι στο κέντρο της ΑθήναςΑπεργία εκπαιδευτικών: Συλλαλητήριο έξω από το Εφετείο – Κλειστοί δρόμοι στο κέντρο της ΑθήναςΑπεργία εκπαιδευτικών: Συλλαλητήριο έξω από το Εφετείο – Κλειστοί δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ