Ελλάδα

Απίστευτη καταγγελία γιατρού: Δεν την προσέλαβαν με τη δικαιολογία ότι έχει 2 μικρά παιδιά

Φωτιά στην Αρκαδία: Αναζωπύρωση στο δάσος της Κάπελης – Στην μάχη και το Beriev
Τι επισημαίνει μιλώντας στο OPEN TV γυναίκα γιατρός η οποία έχασε θέση στο ΕΣΥ, επειδή είχε οικογένεια με μικρά παιδιά

Μια απίστευτη καταγγελία ήρθε στο φως το πρωί της Δευτέρας 27 Σεπτεμβρίου μέσα από την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV. Με βάση αυτή, μια γυναίκα γιατρός βιοπαθολόγος μικροβιολόγος δεν προσελήφθη στο ΕΣΥ με τη δικαιολογία πως είχε 2 μικρά παιδιά. Όπως η ίδια καταγγέλλει, πρόκειται για μια απόφαση που καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα και είναι σαφής διάκριση.

«Το γεγονός ότι απορρίπτεται μια γυναίκα γι’ αυτό τον λόγο αφορά όλους τους γιατρούς, όλων των φύλων, που διεκδικούν μια θέση στο ΕΣΥ. Μας ωθούν στη μη τεκνοποίηση, αν όχι στη στείρωση», επισημαίνει μιλώντας στο OPEN.

Η γιατρός αφού της ανακοινώθηκε η απόφαση πως δεν θα προσληφθεί, ενώ στην ουσία είχε όλα τα τυπικά προσόντα, κατέθεσε ένσταση στο υπουργείο Υγείας ζητώντας την αναπομπή του πρακτικού και την έκδοση νέας απόφασης. Απάντηση, όπως λέει, έλαβε μετά από 4 μήνες μέσα από την οποία οι αρμόδιες Αρχές την ενημέρωναν πως δεν υπάρχει λόγος για αναθεώρηση αυτής.

Το σκεπτικό πίσω από την απόφαση

Σύμφωνα με όσα επισημαίνει στην εκπομπή ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών, Παναγιώτης Παπανικολάου, όλα ξεκίνησαν το 2016 όταν και προκηρύχθηκε η θέση επιμελητή της Β’ ΕΣΥ σε μεγάλο νοσοκομείο των Αθηνών. Η επιλογή, μετά από μεγάλη καθυστέρηση, έγινε τώρα. Στο πρακτικό, τμήμα του οποίου παρουσιάζει το OPEN, αποκαλύπτεται ένα σκεπτικό με βάση το οποίο η γιατρός ναι μεν είναι αξιόλογη επιστήμονα, αλλά το γεγονός πως είναι μητέρα 2 μικρών παιδιών δεν συνάδει με τις επαγγελματικές της υποχρεώσεις και έτσι δεν είναι γνωστό αν μπορεί να ανταποκριθεί.

Λινού: Θέλω να συγχαρώ τη συνάδελφο

Το θέμα σχολίασε στην κάμερα του OPEN και η καθηγήτρια Αθηνά Λινού. «Θέλω να συγχαρώ τη συνάδελφο. Το έχω ζήσει όταν επέστρεψα από τις ΗΠΑ και πέρασα τα ίδια ενώ είχα το ένα παιδί στο θήλαστρο, το 1982. Πρέπει να αποζημιωθεί. Σε μια περίοδο που χρειαζόμαστε παιδιά και γιατρούς, είναι ανεπίτρεπτο να αποπέμπεται», είπε.