Ελλάδα

Απίστευτο! Τοποθέτησαν προειδοποιητικές πινακίδες για…τσουνάμι στην Κω (ΕΙΚΟΝΑ)

Τα ζώδια σήμερα (Δευτέρα 12 Αυγούστου): Σελήνη και Κρόνος εντείνουν την πίεση

Ο δήμαρχος της Κω είχε την φαεινή ιδέα να βάλει ηλεκτρονικές πινακίδες προειδοποίησης για τσουνάμι, λες και έχουν συμβεί πολλά τέτοια φυσικά φαινόμενα στην Ελλάδα!

Όπως ήταν φυσικό προκάλεσε την έντονη αντίδραση των τουριστικών φορέων της Κω.

«Τέτοιες πινακίδες τρομοκρατούν τον κόσμο και κυρίως τους επισκέπτες μας» δήλωσε η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κω, Ντίνα Σβύνου, προσθέτοντας ότι οι τουρίστες έχουν ήδη αρχίσει να μεταφέρουν στους ξενοδόχους την ανησυχία τους και ζητώντας την άμεση απομάκρυνσή τους.

Απίστευτο! Τοποθέτησαν προειδοποιητικές πινακίδες για…τσουνάμι στην Κω (ΕΙΚΟΝΑ)

Σημειώνεται ότι η Κως μετέχει σε πιλοτικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα έγκαιρης προειδοποίησης για τσουνάμι, μαζί με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

Απίστευτο! Τοποθέτησαν προειδοποιητικές πινακίδες για…τσουνάμι στην Κω (ΕΙΚΟΝΑ)

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις που έχουν προκαλέσει – κυρίως σε επιχειρηματίες στην Κω- οι πίνακες προειδοποίησης για τσουνάμι, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας τόνισε ότι «τα συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης των πολιτών για φυσικά φαινόμενα είναι δεδομένα και αυτονόητα στις πιο προηγμένες σε θέματα πολιτικής προστασίας χώρες του κόσμου».

Θέση για την τοποθέτηση των πινακίδων, πήρε -με ανάρτησή του στο facebook- και ο σεισμολόγος, Γεράσιμος Παπάδοπουλος.

«Η αρχική ιδέα, αναφέρει, ήταν δική μου, αλλά όχι έτσι. Δεν έπρεπε να μπουν εκεί που δημιουργούν προβλήματα. Αυτά είναι αποφάσεις του Άκη Τσελέντη, που είναι υπεύθυνος του έργου, αλλά ελάχιστη επιστημονική σχέση έχει με τα τσουνάμι».

Ασύλληπτο και αντιτουριστικό χαρακτήρισε το γεγονός η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κω, Ντίνα Σβύνου.

«Είναι απαράδεκτο να τοποθετείς πινακίδες που να προειδοποιούν για ενδεχόμενο κίνδυνο από τσουνάμι στο κέντρο του νησιού, στο λιμάνι, απ΄ οπου διέρχονται δεκάδες εκατοντάδες επισκέπτες όταν μάλιστα δεν συντρέχουν και λόγοι όπως μας διαβεβαιώνουν οι επιστήμονες» δήλωσε στην ΕΡΤ Ρόδου.

Η κ. Σβύνου δεν διαφώνησε με την εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος της Ευρωπαικής επιτροπής στο οποίο συμμετέχει ο δήμος για την εγκατάσταση των παλιρροιογράφων και των σεισμογράφων αλλά θεώρησε απαράδεκτη τη τοποθέτηση των πινακίδων που ανησυχούν και τρομοκρατούν τους τουριστες, σύμφωνα με τα μηνύματα που παίρνει η Ενωση Ξενοδόχων, ζητώντας αυτές να απομακρυνθούν άμεσα.