Ελλάδα

Αποκάλυψη Κουρουμπλή: Ο Βενιζέλος μου ζήτησε να ψηφίσω το μνημόνιο για να πάρει το ΠΑΣΟΚ από τον Παπανδρέου

Νέα υπηρεσία της ΑΑΔΕ για «κυνήγι» οφειλετών

Την καταγγελία του Μιχάλη Καρχιμάκη περί υπονόμευσης του Γιώργου Παπανδρέου από τον Ευάγγελο Βενιζέλο επιβεβαίωσε σήμερα με ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Alpha ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Όπως αποκάλυψε o Παναγιώτης Κουρουμπλής: «μου είχε πει ο Βενιζέλος “ψήφισε το μεσοπρόθεσμο, να του πάρουμε (σ.σ. του Γιώργου Παπανδρέου) το κόμμα”. Με πιλάτευαν από το πρωί για να αλλάξω γνώμη».

Θυμίζουμε ότι ο κ. Καρχιμάκης έχει υποστηρίξει ότι ο ίδιος ήταν αυτήκοος μάρτυρας της προτροπής του Ευάγγελου Βενιζέλου προς τον τότε βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και νυν ΣΥΡΙΖΑ κ. Κουρουμπλή, να ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα (ήτο το μνημόνιο) και μετά να πάρουν από τον κ. Παπανδρέου το κόμμα.

«Πρέπει να μιλήσει και ο Γιώργος για όλη αυτή την περίοδο» όπως τόνισε ο βουλευτής, προσθέτοντας ότι «σε κανέναν δεν αναγνωρίζω το δικαίωμα να λέει ότι αγαπούσε και αγωνίστηκε περισσότερο από μένα για το ΠΑΣΟΚ.

Αγωνιστήκαμε χιλιάδες άνθρωποι, ήμασταν ερωτευμένοι με το ΠΑΣΟΚ, δουλέψαμε σκληρά. Από τα φοιτητικά μου χρόνια δούλεψα. Γύριζα με το τρακτέρ στην Αιτωλοακαρνανία με τον αδελφό μου, για να δημιουργήσουμε οργανώσεις στα χωριά το ’74.

Εγώ δεν έφυγα από το κίνημα, με διέγραψαν. Και δεν βγήκε ένας να του πει του Γιώργου “κάτσε”, μόνο ο μακαρίτης ο Κρεμαστινός όταν βγήκε έξω μου είπε “αυτό που έκανε δεν έπρεπε να το κάνει, σκεπτόμενος τον πατέρα του και την αγάπη που σου είχε. Εγώ διάλεξα να πάω στο μικρότερο κόμμα γιατί μου άρεσε ο Αλέξης Τσίπρας. Μου ‘λεγε τότε ο Καρχιμάκης, αν φύγεις εσύ, θ’ αρχίσει να ξηλώνεται το πουλόβερ».