Αστυνομικά Επικαιρότητα Κρήτη

Απίστευτη δράση διαρρηκτών – “Ξάφρισαν” δεκάδες σπίτια στην Κρήτη!

Απίστευτη δράση διαρρηκτών - "Ξάφρισαν" δεκάδες σπίτια στην Κρήτη!

Οι δύο άνδρες είχαν δράσει σε σπίτια των Χανίων και του Ηρακλείου και επί δύο ολόκληρους μήνες δρούσαν ανεξέλεγκτα. 

23 υποθέσεις κλοπών και διαρρήξεων εξιχνίασε η Ασφάλεια Ηρακλείου. Διαρρήξεις που έγιναν σε σπίτια, σε περιοχές του Δήμου Ηρακλείου και στα Χανιά.

Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο αλλοδαπών κατηγορούμενοι για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Μετά από έρευνα προέκυψε ότι κατά το χρονικό διάστημα από τις 6 Ιουλίου μέχρι και τις 29 Σεπτεμβρίου οι δύο αλλοδαποί διέπραξαν συνολικά  23 κλοπές-διαρρήξεις σε οικίες και συγκεκριμένα 21 περιπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ηρακλείου και μία στα Χανιά.

Κατά τη διάρκεια της συνολικής τους δράσης αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα  ηλεκτρικές συσκευές, είδη ένδυσης, διάφορα αντικείμενα και προσωπικά έγγραφα, η συνολική χρηματική αξία των οποίων ανέρχεται σχεδόν στις 14.000 ευρώ.

Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου και της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ηρακλείου αναζητήθηκαν, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν άμεσα οι δύο αλλοδαποί, ενώ σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στους ίδιους, στην οικία και στο όχημα τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντικείμενα τα οποία είχαν αφαιρέσει από οικία και αποδόθηκαν στην παθούσα.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.