Αστυνομικά Επικαιρότητα

Αποκλειστικό: Λήστεψαν ζευγάρι ηλικιωμένων με λεία 4.000 ευρώ – Τους ξεγέλασαν με πρόσχημα τη ΔΕΗ

Αποκλειστικό: Λήστεψαν ζευγάρι ηλικιωμένων με λεία 4.000 ευρώ – Τους ξεγέλασαν με πρόσχημα τη ΔΕΗ

Θύμα ληστείας έπεσε ένα ζευγάρι ηλικιωμένων (σ.σ. 84 ετών ο άνδρας, 78 η γυναίκα) που διαμένει στον 4ο όροφο πολυκατοικίας στην περιοχή των Εξαρχείων.

Επιστρέφοντας από εξωτερικές δουλειές, ο 84χρονος συνάντησε στην είσοδο της πολυκατοικίας δύο άνδρες, οι οποίοι του συστήθηκαν ως τεχνικοί της ΔΕΗ και τον ενημέρωσαν για κάποια δήθεν βλάβη που υπάρχει στο δίκτυο του ηλεκτρικού ρεύματος. Του ζήτησαν να τον ακολουθήσουν στο σπίτι, προκειμένου να ελέγξουν τον ηλεκτρολογικό πίνακα για να διασφαλίσουν ότι δεν θα υπάρξει κάποιο βραχυκύκλωμα.

Ο ηλικιωμένος άνδρας μπήκε μαζί τους στο ασανσέρ και ανέβηκαν στον 4ο όροφο της πολυκατοικίας όπου τους άνοιξε την πόρτα η σύζυγος του. Τότε οι υποτιθέμενοι τεχνικοί της ΔΕΗ τους ζήτησαν να πάνε στην κουζίνα και να ανάψουν τα «μάτια» της ηλεκτρικής συσκευής. Ταυτόχρονα, οι κακοποιοί τράβηξαν το ψυγείο και έφραξαν την πόρτα της κουζίνας, λέγοντας στο ζευγάρι να μην ανησυχεί και ότι ψάχνουν για βλάβες σε πρίζες. Μετά από κάποια ώρα, όμως, το ηλικιωμένο ζευγάρι άρχισε να αντιλαμβάνεται ότι κάτι δεν πάει καλά, ήταν όμως αργά.

Οι δύο κακοποιοί είχαν προλάβει να ψάξουν σπιθαμή προς σπιθαμή το σπίτι, αρπάζοντας το χρηματικό ποσό των 4.000 ευρώ που το ζευγάρι είχε κρύψει στην κρεβατοκάμαρα. Ο 84χρονος και η σύζυγος του κατάφεραν να σπρώξουν το ψυγείο και να απελευθερωθούν, ενώ κάλεσαν άμεσα την Αστυνομία.

Παρά τις έρευνες στα γύρω στενά οι δύο κακοποιοί είχαν γίνει άφαντοι. Προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Εξαρχείων.