Ελλάδα

Χαρδαλιάς από την Πάτρα: «Το κράτος είναι εδώ» – Ανοίγει την Πέμπτη το mega εμβολιαστικό κέντρο (video)

Χαρδαλιάς από την Πάτρα: «Το κράτος είναι εδώ» – Ανοίγει την Πέμπτη το mega εμβολιαστικό κέντρο (video)

Στην Πάτρα ο Νίκος Χαρδαλιάς όπου πραγματοποίησε την τελική αυτοψία του νέου εμβολιαστικού κέντρου. Παράλληλα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων έστειλε με δηλώσεις του μήνυμα συνέχειας της κυβερνητικής στήριξης της αχαϊκής κοινωνίας που πλήττεται από τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς κάλεσε από την Πάτρα όλους τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα, ενώ αναφερόμενος ειδικά στην Αχαΐα, τόνισε πως «παρατηρείται σταθερότητα το τελευταίο διάστημα, ωστόσο αν δεν προσέξουμε τα δεδομένα ενδέχεται να αλλάξουν».

Επιθεωρώντας το mega εμβολιαστικό κέντρο ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει την Πέμπτη (15.04.2021), επαναλαμβάνοντας ότι εκεί θα διενεργούνται καθημερινά 900 εμβολιασμοί.

 

Το συγκεκριμένο κέντρο θα λειτουργεί σε ένα κτίριο εμβαδού 3.100 τ.μ. δυτικά της πύλης εξόδου από τον ISPS και εντός της λιμενικής ζώνης Πατρών.

Επιπλέον, ο Νίκος Χαρδαλιάς στάθηκε στην αναγκαιότητα να προχωρήσει ο εμβολιασμός, τονίζοντας πως τα εμβόλια και τα self test, αποτελούν το «διαβατήριο» προς την κανονικότητα.

Χαρδαλιάς για το εμβόλιο της Johnson & Johnson

Σχετικά με το εμβόλιο της Johnson & Johnson και τα αναφερόμενα περιστατικά θρομβώσεων στο εξωτερικό, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων δήλωσε αναρμόδιος για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Σε ό,τι αφορά την πρόοδο των εμβολιασμών στη χώρα, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως στόχος είναι οι 6.000.000 εμβολιασμοί ως το τέλος Ιουνίου.

Αναφορικά με το Πάσχα και αν θα επιτραπούν οι μετακινήσεις εκτός νομού, επιφυλάχθηκε να απαντήσει, λέγοντας πως «όλα τα δεδομένα θα αξιολογηθούν στην ώρα τους».

Τέλος, ο υφυπουργός θα συμμετάσχει σε σύσκεψη στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου.