Ελλάδα Επικαιρότητα

Χειμάρρα: Υπό κράτηση για άλλες 10 μέρες θα παραμείνει ο Φρέντι Μπελέρης – Τον μεταφέρουν στις φυλακές Τιράνων

Την προφυλάκιση του Φρέντι Μπελέρη αποφάσισε το Δικαστήριο της Αυλώνας.
Ο Φρέντι Μπελέρης, ο οποίος κατηγορείται για εξαγορά ψήφων εν όψει των εκλογών της Κυριακής, αποφασίστηκε να παραμείνει υπό κράτηση για άλλες 10 ημέρες και τότε να ληφθεί νέα απόφαση για το μέλλον του. Στόχος της απόφασης είναι η διεξαγωγή των εκλογών χωρίς την παρουσία του.

Ακόμη, ο ίδιος διατάχθηκε να μεταφερθεί στις φυλακές Τιράνων. Οι δικηγόροι του υποψηφίου δημάρχου, κατήγγειλαν πως πρόκειται για μια πολιτική απόφαση, η οποία δυστυχώς θυμίζει το παλαιό κομμουνιστικό καθεστώς.
Μήνυμα Μπελέρη από τη φυλακή
«Τώρα είναι η ώρα!! Σας χρειάζομαι όλους δίπλα μου!! Κανείς να μην λείψει από τις κάλπες στις 14 Μαϊου!! Όλοι είμαστε ΕΝΑ και σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για την υποστήριξη, την αγάπη σας και την συμπαράσταση σας!! Όλοι μαζί για την αλλαγή!! Για το καλύτερο μέλλον του τόπου μας!!».

Το μήνυμα αυτό έστειλε μέσω ανάρτησής του στο Facebook, ο υποψήφιος δήμαρχος Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρης, ο οποίος συνελήφθη από τις αλβανικές αρχές το βράδυ της Πέμπτης και κρατείται στο Αστυνομικό Τμήμα Αυλώνας, δύο μέρες πριν από τις δημοτικές εκλογές.

Παραμένει στα ψηφοδέλτια ο Μπελέρης

Παρά τα ανωτέρω η υποψηφιότητα του Μπελέρη αναμένεται να παραμείνει στα ψηφοδέλτια του συνδυασμού του και να ψηφιστεί κανονικά, ανεξαρτήτως των εξελίξεων που έχουν μεσολαβήσει. Αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για την πρώτη περίπτωση σύλληψης υποψήφιου δημάρχου δύο μέρες πριν τις εκλογές.

Μάλιστα, την Παρασκευή, διεξήχθη κανονικά η προεκλογική συγκέντρωση του Φρέντι Μπελέρη χωρίς την παρουσία του, με τους ομιλητές να εκφράζουν την πεποίθηση πως ο υποψήφιος δήμαρχος θα είναι ο νικητής των εκλογών.

Υποστηρικτές του Μπελέρη δεν σταμάτησαν λεπτό να φωνάζουν συνθήματα υπέρ της νίκης του ενώ ιη κόρη του ομογενή υποψήφιου, Ερμιόνη, απευθύνθηκε στο πλήθος κλείνοντας την εκδήλωση.

«Εμείς αποφασίζουμε για το καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας. Τώρα έχει έρθει η στιγμή να αλλάξουμε τα πάντα, έχει έρθει η στιγμή να φέρουμε το καλύτερο μέλλον. Όλοι έχουμε λόγο γιατί η Χειμάρρα είμαστε εμείς» είπε η 17χρονη κόρη του Φρέντι Μπελέρη.

Τρίτη σύλληψη για εξαγορά ψήφων

Μετά τον Φρέντι Μπελέρη και τον Παντελή Κοκαβέση, συνελήφθη ακόμη ένας ομογενής. Σύμφωνα με πληροφορίες, συνελήφθη ο πρώην δήμαρχος Λουκόβου, Βλαδίμηρος Κουμής, επίσης με την κατηγορία της εξαγοράς ψήφων.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες και αυτή η σύλληψη αποδίδεται στην προσπάθεια του Έντι Ράμα να επηρεάσει τις εκλογές και να οδηγήσει στην εκλογή ανθρώπων της επιρροής του έτσι ώστε να υλοποιήσει τα σχέδιά του για την περιοχή.

ΠΗΓΗ in.gr