Ελλάδα

Χειροπέδες σε τρεις Ιρακινούς για διακίνηση μεταναστών

Νυχτερίδες, παγκολίνοι, χοίροι, πτηνά: Τα ζώα που μας μεταδίδουν ιούς

Τρεις Ιρακινοί, ηλικίας 32, 44 και 51 ετών, διωκόμενοι με ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης των βελγικών Αρχών, συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια επιχείρησης αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Ασφάλειας Αττικής.

Οι Ιρακινοί κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση παράνομης διακίνησης μεταναστών, πλαστογραφία και χρήση πλαστών εγγράφων.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, στο πλαίσιο πολύμηνης έρευνας για την ταυτοποίηση μελών σπείρας, αναζητούμενων και από άλλες χώρες, για εγκληματική δράση, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι τρεις διεθνώς διωκόμενοι.

Από τις αστυνομικές έρευνες που διενεργήθηκαν σε διάφορες οικίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Τριάντα ένα ταξιδιωτικά έγγραφα τρίτων προσώπων, μεγάλος αριθμός ψηφιακών μέσων αποθήκευσης, στα οποία είναι καταχωρημένες χιλιάδες φωτογραφίες ταξιδιωτικών εγγράφων, παραστατικά μεταφοράς χρημάτων από και προς ευρωπαϊκές και ασιατικές χώρες, αποδεικτικά αποστολής δεμάτων, καθώς και μεγάλος αριθμός χειρόγραφων σημειώσεων.

Όσον αφορά τα ταξιδιωτικά έγγραφα ήταν είτε πλαστά είτε καταχωρημένα ως κλεμμένα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους εισαγγελείς.