Ελλάδα

Χρήστος Σταϊκούρας: Ψήφος εμπιστοσύνης η απόφαση της ΕΚΤ – Αναγνωρίζεται η πρόοδος της Ελλάδας

Σταϊκούρας: Το 50% των φορολογούμενων δεν θα πληρώσει φόρο με τα φετινά εκκαθαριστικά

Ικανοποιημένος ο Χρήστος Σταϊκούρας σχολιάζοντας την απόφαση της ΕΚΤ. Ο υπουργός Οικονομικών έκανε λόγο για «ισχυρό μήνυμα εμπιστοσύνης και σήμα αναγνώρισης της προόδου που έχει σημειώσει η πατρίδα μας».

Ο Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε συγκεκριμένα τα εξής: «Χθες (16.12.2021), η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έλαβε μια πολύ σημαντική απόφαση για την Ελλάδα, στέλνοντας ισχυρό μήνυμα εμπιστοσύνης και σήμα αναγνώρισης της προόδου που έχει σημειώσει η πατρίδα μας.

Η απόφαση αυτή και οι δηλώσεις της επικεφαλής της ΕΚΤ έρχονται να προστεθούν στην αλυσίδα πρόσφατων αναφορών και εκθέσεων από εταίρους, θεσμούς και οίκους αξιολόγησης, που πιστοποιούν ότι η χώρα κινείται στη σωστή κατεύθυνση και ότι η ασκούμενη οικονομική πολιτική και οι θυσίες των πολιτών αποδίδουν καρπούς.

Όμως, ως Κυβέρνηση και Οικονομικό Επιτελείο, δεν εφησυχάζουμε.

Συνεχίζουμε να υλοποιούμε μεταρρυθμίσεις, να εφαρμόζουμε μια συνετή δημοσιονομική πολιτική και να ακολουθούμε μια διορατική εκδοτική στρατηγική.

Συνεχίζουμε, με σχέδιο, σοβαρότητα, αποφασιστικότητα και αυτοπεποίθηση, τη σκληρή δουλειά, ώστε η Ελλάδα να ισχυροποιηθεί περαιτέρω και να αποκτήσει, το ταχύτερο δυνατόν, επενδυτική βαθμίδα», κατέληξε στη δήλωσή του ο υπουργός Οικονομικών.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ