Ελλάδα

Χτύπησε η καρδιά της Κρήτης με το δοξάρι του Βασίλη Σκουλά στο Ηρώδειο (φωτογραφίες)

Η τύχη χαμογέλασε σε Ηρακλειώτη με το μοναδικό πεντάρι του τζόκερ

H καρδιά της Κρήτης χτύπησε δυνατά το βράδυ της Κυριακής στο κατάμεστο Ηρώδειο υπό τους ήχους της λύρας που “πήρε φωτιά” στα χέρια του ανεπανάληπτου Βασίλη Σκουλά.

Ήταν η βραδιά του Βασίλη Σκουλά που γιορτάζοντας τα 60 χρόνια στη μουσική έπαιξε με το δοξάρι της ψυχής του με πολλούς φίλους καλλιτέχνες να τον τιμούν με την παρουσία τους. Η βραδιά ήταν πραγματικά μαγική καθώς κάτω από τον Αττικό ουρανό, στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού σε ένα χώρο ειδυλλιακό ζωντάνεψε μια άλλη Κρήτη.

Ιδιαίτερα έντονο το Ανωγειανό στοιχείο από την Αθήνα όπου ο σύλλογος των Ανωγειανών συμμετείχε οργανωμένα αλλά και την Κρήτη αφού πολλοί ήταν αυτοί που θέλεησαν να βρεθούν στη σημαντική αυτή στιγμή του θρύλου της Κρητικής μουσικής.
Όσοι βρέθηκαν στο Ηρώδειο παρακολούθησαν τη μουσική του διαδρομή, από τα παιδικά χρόνια έως και σήμερα, με τις σπουδαίες συνεργασίες του και τις μεγάλες καλλιτεχνικές του στιγμές. . Μια πορεία διάρκειας εξήντα χρόνων ποτισμένη με μουσικές κι αρώματα Κρήτης, σταθερά προσηλωμένη στο αυθεντικό τραγούδι, παραδοσιακό ή έντεχνο, σημαδεμένη από μεγάλες συνεργασίες αλλά και ιστορικές συμμετοχές σε θεατρικές παραστάσεις – σταθμοί, όπως το «Καφενείον η Ελλάς» ή ο «Καπετάν Μιχάλης» του Καζαντζάκη.

Χτύπησε η καρδιά της Κρήτης με το δοξάρι του Βασίλη Σκουλά στο Ηρώδειο (φωτογραφίες)

Κοντά του βρέθηκαν σπουδαίοι ερμηνευτές, όπως «η φωνή της Ελλάδας» ο Χρόνης Αηδονίδης (που με το δοξάρι της δικής του ψυχής, θα ενώσει την Κρήτη με τη Θράκη) καθώς και ερμηνευτές της νεότερης γενιάς όπως ο Παντελής Θαλασσινός, η Μελίνα Κανά, ο Μπάμπης Στόκας, ο Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης.

Τον Βασίλη Σκουλά πλαισίωσε η χορευτική ομάδα της σχολής χορού Θανάση και Δημήτρη Μαυρόκωστα από την Κρήτη και πολυμελής ορχήστρα εξαιρετικών μουσικών με επικεφαλής τον μαέστρο Γιάννη Παπαζαχαριάκη.
Ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης, στενός φίλος του Βασίλη Σκουλά, είχε την καλλιτεχνική και σκηνοθετική επιμέλεια της.

Τις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε ανάρτησαν διάφοροι χρήστες στο facebook.

Χτύπησε η καρδιά της Κρήτης με το δοξάρι του Βασίλη Σκουλά στο Ηρώδειο (φωτογραφίες)Χτύπησε η καρδιά της Κρήτης με το δοξάρι του Βασίλη Σκουλά στο Ηρώδειο (φωτογραφίες)Χτύπησε η καρδιά της Κρήτης με το δοξάρι του Βασίλη Σκουλά στο Ηρώδειο (φωτογραφίες)Χτύπησε η καρδιά της Κρήτης με το δοξάρι του Βασίλη Σκουλά στο Ηρώδειο (φωτογραφίες)Χτύπησε η καρδιά της Κρήτης με το δοξάρι του Βασίλη Σκουλά στο Ηρώδειο (φωτογραφίες)Χτύπησε η καρδιά της Κρήτης με το δοξάρι του Βασίλη Σκουλά στο Ηρώδειο (φωτογραφίες)Χτύπησε η καρδιά της Κρήτης με το δοξάρι του Βασίλη Σκουλά στο Ηρώδειο (φωτογραφίες)Χτύπησε η καρδιά της Κρήτης με το δοξάρι του Βασίλη Σκουλά στο Ηρώδειο (φωτογραφίες)