Κρήτη

Άγιος Μηνάς: Το Ηράκλειο τιμά τον πολιούχο του – Το πρόγραμμα της εορτής

Άγιος Μηνάς: Το Ηράκλειο τιμά τον πολιούχο του - Το πρόγραμμα της εορτής

Με λαμπρότητα αναμένεται και ο φετινός εορτασμός του πολιούχου του Μεγάλου Κάστρου, Αγίου Μηνά
Το Ηράκλειο γιορτάζει το Σάββατο, αφού η 11η Νοεμβρίου είναι η μέρα που τιμάται ο Άγιος Μηνάς, ο οποίος είναι βεβαίως ο πολιούχος του Ηρακλείου.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η λιτάνευση της εικόνας και των ιερών λειψάνων του Αγίου στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, όπου αναμένεται να δώσουν το «παρών» πολλοί πιστοί.

Παρασκευή 10 Νοεμβρίου

Ώρα 7 π.μ.: Ο Προεόρτιος Όρθρος και η Θεία Λειτουργία εις τον Παλαιόν Ιερόν Μητροπολιτικόν Ναόν του Αγίου Μηνά.

* 4:30 μ.μ.: Ο Εσπερινός δια τους φοιτητάς, τους σπουδαστάς και τους μαθητάς εις τον Ιερόν Μητροπολιτικόν Ναόν του Αγίου Μηνά.

– Εσπερινός εις τον Παλαιόν Ιερόν Μητροπολιτικόν Ναόν του Αγίου Μηνά.

* 7 μ.μ.: Ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ευγενίου.

Σάββατο 11 Νοεμβρίου

* 7 π.μ.: Ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, εις τον Ιερόν Μητροπολιτικόν Ναόν του Αγίου Μηνά, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ.ε Ευγενίου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, Θα ακολουθήσει η λιτάνευσις του Ιερού Λειψάνου και της Σεπτής Εικόνος του Αγίου, μέσω των οδών: Κυρίλλου Λουκάρεως, πλατείας Αρκαδίου, 1821, πλατείας Νικηφόρου Φωκά, λεωφόρος Καλοκαιρινού και Αγίου Μηνά.

* 6 μ.μ.: Ο Πανηγυρικός Μεθέορτος Εσπερινός εις τον Ιερόν Μητροπολιτικόν Ναόν χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κνωσού κ. Μεθοδίου.

ΠΗΓΗ neakriti.gr