Κρήτη

Άγιος Νικόλαος: Άφησαν το νοσοκομείο χωρίς χειρουργό και αναισθησιολόγο σε γενική εφημερία

Τραγική είναι η εικόνα που παρουσιάζουν τα νοσοκομεία της Κρήτης

Την τραγική κατάσταση που επικρατεί στη λειτουργία των νοσοκομείων στην Κρήτη καταδεικνύει ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου

Η κατάρρευση της δημόσιας Υγείας γίνεται εμφανής ολοέντα και περισσότερο καθώς η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να μην στηρίξει το ΕΣΥ.

Τραγική είναι η εικόνα που παρουσιάζουν τα νοσοκομεία της Κρήτης, εν μέσω μάλιστα τουριστικής περιόδου. Σήμερα Δευτέρα, όπως αναφέρει ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, στη γενική εφημερία του νοσοκομείου δεν εφημερεύουν αναισθησιολόγος και χειρουργός.

Επισημαίνει επίσης ότι «στο νοσοκομείο Ιεράπετρας εφημερεύει αναισθησιολόγος χωρίς γενικό χειρουργό», ενώ «στο νοσοκομείο Σητείας εφημερεύει γενικός χειρουργός χωρίς αναισθησιολόγο».

Η ανάρτηση

Σήμερα Δευτέρα 3/6/2024 στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου δεν εφημερεύει ούτε αναισθησιολόγος, ούτε γενικός χειρουργός, στο νοσοκομείο Ιεράπετρας εφημερεύει αναισθησιολόγος χωρίς γενικό χειρουργό και στο νοσοκομείο Σητείας εφημερεύει γενικός χειρουργός χωρίς αναισθησιολόγο.

Από τον Άγιο Νικόλαο στο Ηράκλειο για να γεννήσει λόγω έλλειψης αναισθησιολόγου

Πριν από τέσσερις ημέρες ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου, μάλιστα, εξέδωσε ανακοίνωση σχολιάζοντας πως: «Συνεχίζονται τα σημαντικά προβλήματα υποστελέχωσης και υπολειτουργίας στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου», με αφορμή ένα περιστατικό και πιο συγκεκριμένα τη μεταφορά μίας εγκύου από το νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου σε νοσοκομείο του Ηρακλείου, λόγω έλλειψης αναισθησιολόγου. 

Ειδικότερα, οργή και αγανάκτηση από τους εργαζόμενους για την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, καθώς όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση που εξέδωσαν τα σημαντικά προβλήματα υποστελέχωσης και υπολειτουργίας συνεχίζονται στο νοσηλευτικό ίδρυμα, με συχνό πλέον -όπως αναφέρουν- το φαινόμενο τα μεγάλα κενά εφημέρευσης σε κρίσιμες ειδικότητες (αναισθησιολογικό, ακτινολογικό, γενική χειρουργική, καρδιολογικό).

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση: 

«Συνεχίζονται τα σημαντικά προβλήματα υποστελέχωσης και υπολειτουργίας στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου. Την Τρίτη 28/5 στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου δεν εφημέρευε το ακτινολογικό και το αναισθησιολογικό τμήμα. Λόγω έλλειψης αναισθησιολόγου επίτοκος έγκυος από τον ιατρό που την παρακολουθούσε στο ΓΝΑΝ παραπέμφθηκε στο εφημερεύον νοσοκομείο του Ηρακλείου, όπου και γέννησε.

Την ίδια ημέρα δεν εφημέρευε το ακτινολογικό τμήμα σε κανένα νοσοκομείο του νομού Λασιθίου.

Είναι πλέον συχνό φαινόμενο τα μεγάλα κενά εφημέρευσης σε κρίσιμες ειδικότητες (αναισθησιολογικό, ακτινολογικό, γενική χειρουργική, καρδιολογικό) στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου.

Είναι δυστυχώς επίσης συχνό φαινόμενο η παντελής έλλειψη συντονισμού στις εφημερίες των νοσοκομείων του νομού Λασιθίου, με αποτέλεσμα την ίδια ημέρα στο ένα νοσοκομείο να εφημερεύει χειρουργός χωρίς αναισθησιολόγο και στο άλλο αναισθησιολόγος χωρίς χειρουργό.

Όλα τα παραπάνω, οι μεγάλες ελλείψεις προσωπικού, τα κενά στα προγράμματα εφημεριών, οι προκηρύξεις που βγαίνουν άγονες, εδώ και καιρό είναι στη γνώση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου υγείας και στη γνώση του τοπικού βουλευτή και αντιπροέδρου της Βουλής Γ. Πλακιωτάκη, ενώ είναι γνωστό ότι έχουν προκαλέσει μεγάλες κινητοποιήσεις πολιτών στις πόλεις του νομού Λασιθίου και στο Σεληνάρι τον περασμένο Μάρτιο.

Παρόλα αυτά οι υπουργοί και υποψήφιοι ευρωβουλευτές της κυβέρνησης που επισκέπτονται το νομό Λασιθίου πετούν την μπάλα στην κερκίδα για τα θέματα υγείας και αποφεύγουν σκόπιμα τις επισκέψεις στα νοσοκομεία του νομού και στο νοσοκομείο Αγ. Νικολάου.

Ο τοπικός βουλευτής της ΝΔ και αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Πλακιωτάκης έχει παραπάνω από τρία χρόνια να επισκεφτεί επίσημα το νοσοκομείο Αγ. Νικολάου. Μάλιστα με πρόσφατες δηλώσεις του προσπάθησε να παραπλανήσει τους πολίτες από τις κυβερνητικές ευθύνες για την απαράδεκτη κατάσταση στη δημόσια υγεία στο νομό Λασιθίου και να ρίξει τις ευθύνες στο διοικητή των διασυνδεόμενων νοσοκομείων νομού Λασιθίου, τον οποίο η κυβέρνηση της ΝΔ διόρισε και η κυβέρνηση της ΝΔ τον κρατά στη θέση του με την υποστήριξη του Γ. Πλακιωτάκη.

Καλούμε τους πολίτες και την κοινωνία να μην αποδεχτούν αυτά τα παραπλανητικά παιχνιδάκια από τα κυβερνητικά στελέχη και από τον τοπικό βουλευτή και να συνεχίσουν μαζί με εμάς τον αγώνα για την μοναδική λύση που μπορεί να υπάρξει στα προβλήματα των δομών υγείας και του νοσοκομείου Αγ. Νικολάου, που δεν είναι άλλη από την αλλαγή της κυβερνητικής πολιτικής στην υγεία με αυξήσεις μισθών, βελτίωση των συνθηκών εργασίας και αποτροπή της εμπορευματοποίησης και διάλυσης του ΕΣΥ».

ΠΗΓΗ neakriti.gr