Επικαιρότητα Κορωνοΐός Κρήτη

Ακυρώθηκαν χειρουργεία στο ΠΑΓΝΗ λόγω… Covid!

Σαντορίνη: Θάνατος - μυστήριο για 69χρονο ξενοδόχο

Υπό πίεση το σύστημα υγείας σε όλο το νησί – Σε υψηλά επίπεδα ο αριθμός των νοσηλειών

Την προσωρινή αναστολή προγραμματισμένων χειρουργείων στην Ορθοπεδική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, αποφάσισε η διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος μετά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού σε γιατρούς. Υπενθυμίζεται ότι και οι δύο γιατροί φέρουν ήπια συμπτώματα και βρίσκονται σε κατ οίκον περιορισμό.

Όπως εξηγεί στο Cretalive o υποδιοικητής του νοσοκομείου κ. Στέλιος Κτενιαδάκης πρόκειται για προσωρινό μέτρο που στοχεύει στην προστασία της υγείας υγειονομικών και φυσικά ασθενών.

Πάντως, η πίεση στις κλινικές COVID του ΠΑΓΝΗ είναι μεγάλη και παρά το γεγονός πως προστέθηκαν κι άλλα κρεβάτια από τη μεταφορά της Πνευμονολογικής Κλινικής και της μετατροπής της σε COVID, η κατάσταση είναι αρκετά δύσκολη.

Υπό πίεση το Σύστημα Υγείας σε όλο το νησί

Υπενθυμίζεται ότι ο αριθμός των ατόμων που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Κρήτης βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα. Πρόκειται, συνολικά, για 88 ασθενείς με κορωνοϊό, 69 νοσηλεύονται στις κλινικές Covid και 19 στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Στο Ηράκλειο – σύμφωνα με τα στοιχεία της Παρασκευής  – στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο νοσηλεύονται 35 ασθενείς, 24 στην κλινική Covid και 11 στη Μ.Ε.Θ., στο Βενιζέλειο νοσοκομείο Ηρακλείου υπάρχουν 17 ασθενείς με κορωνοϊό, 12 στην κλινική Covid και πέντε στη Μ.Ε.Θ.

ΠΗΓΗ