Κρήτη

«Άναψαν» τα αίματα μετά την αποκάλυψη για έρανο «μαϊμού»

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Φρικτό τροχαίο με τρεις νεκρούς και 12 τραυματίες

Ζητούσε χρήματα επικαλούμενος πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει το παιδί του – Ειδοποιήθηκε η αστυνομία όταν ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας του χωριού αποκάλυψε την … απάτη του

Ζητούσε χρήματα από τον κόσμο επικαλούμενος το σοβαρότατο πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει το παιδί του αλλά και το γεγονός ότι οικογενειακώς ζουν σε ένα αυτοκίνητο καθώς αδυνατούν οικονομικά να ενοικιάσουν κάποιο σπίτι. Μάλιστα επιδείκνυε έγγραφο του Σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου στο οποίο αναφερόταν ότι είχε την άδεια της Αρχιεπισκοπής για την διεξαγωγή εράνου. Το έγγραφο αυτό φέρει ημερομηνία 28 Αυγούστου 2019.

Όμως η …εξόρμηση του (για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες) στην περιοχή της Επισκοπής είχε απρόσμενη κατάληξη το βράδυ της Τετάρτης. Ο Ηρακλειώτης πήγε σε μαγαζιά της περιοχής ζητώντας οικονομική βοήθεια, έχοντας σε πρώτο πλάνο το επίμαχο έγγραφο της Αρχιεπισκοπής. Εκεί, μεταξύ άλλων, ήταν και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Επισκοπής κ. Μηνάς Καραπιπεράκης.

Πριν από δύο εβδομάδες ο ίδιος άνθρωπος είχε ζητήσει ανάλογη οικονομική βοήθεια από τα γραφεία του δήμου Χερσονήσου στην Επισκοπή. Υποστήριξε ότι το παιδί του έχει υποβληθεί σε σοβαρή επέμβαση στο Ωνάσειο και επέδειξε για μία ακόμα φορά το έγγραφο της Αρχιεπισκοπής.

Μετά την αποχώρηση του, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας έκρινε σκόπιμο να κάνει μία έρευνα για να διαπιστώσει αν ο άνθρωπος αυτός είχε πράγματι ανάγκη ώστε να πράξει τα δέοντα. Σε επικοινωνία που είχε με την Αρχιεπισκοπή αλλά και το Ωνάσειο διαπίστωσε, όπως επισημαίνεται, ότι δεν ισχύει τίποτα από το «στόρι» που είχε αφηγηθεί νωρίτερα ο πονεμένος πατέρας, ο οποίος στο μεταξύ είχε λάβει χρήματα από κατοίκους της περιοχής.

Έτσι, όταν τον είδε ξανά απόψε να ζητά οικονομική στήριξη, επικαλούμενος τον Αρχιεπίσκοπο, αντέδρασε και επιχείρησε να αρπάξει το επίμαχο χαρτί από τα χέρια του, κατηγορώντας τον ότι είναι πλαστό και εκμεταλλεύεται την ευαισθησία του κόσμου. Το αποτέλεσμα ήταν να έρθουν στα χέρια και να ειδοποιηθεί η Αστυνομία.

Όπως τόνισε ο κ. Καραπιπεράκης «μπήκα στην διαδικασία να ελέγξω τι ακριβώς συμβαίνει γιατί είναι κρίμα κάποιοι να εξαπατούν τον κόσμο, ποντάροντας στην ευαισθησία του και στην φιλανθρωπία του. Συμπολίτες μας έσπευσαν να βοηθήσουν από το υστέρημα τους. Από την άλλη, τέτοιες συμπεριφορές έχουν ως αποτέλεσμα να γινόμαστε καχύποπτοι και δύσπιστοι με κίνδυνο να στρέψουμε την πλάτη σε περιπτώσεις που πραγματικά έχουν ανάγκη. Εγώ επικοινώνησα ως όφειλα με την Αρχιεπισκοπή καθώς δικό της έγγραφο είχε γίνει …φέιγ-βολάν».

cretalive.gr