Εσωτερική Ασφάλεια Κρήτη

Αναζητούνται έξι άτομα για … δέκα διαρρήξεις και κλοπές!

Το αλκοόλ δεν είναι μαγκιά! - "Καμπανάκι" από τους εκπαιδευτικούς

Βρέθηκε σημαντικό υλικό που θα βοηθήσει τις έρευνες

Η ανάλυση του τρόπου δράσης και η ενδελεχής έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου είχε ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση ούτε μιας ούτε δυο αλλά … δέκα υποθέσεων κλοπών και διαρρήξεων σε σπίτια, και ακόμη μια κλοπή οχήματος στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ηρακλείου και του Δήμου Αρχανών -Αστερουσίων!

Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος έξι ατόμων και συγκεκριμένα τριών Ελλήνων, ηλικίας 36, 37 και 40 ετών και τριών αλλοδαπών ηλικίας 26, 34 και 41 ετών, κατηγορούμενοι για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι ο 36χρονος, το χρονικό διάστημα από 31.05.2017 έως και την 31.12.2018, είχε διαπράξει συνολικά εννέα κλοπές- διαρρήξεις σε σπίτια, αφαιρώντας χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές, συνολικής χρηματικής αξίας 9.800 ευρώ.

Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας και προανάκρισης, προέκυψε ότι οι υπόλοιποι δράστες από κοινού την 27.05.2019 είχαν διαπράξει κλοπή σε επιχείρηση αφαιρώντας το χρηματικό ποσό των 10.500 ευρώ και την 12.09.2018 αφαίρεσαν Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας 37χρονου.

Σε έρευνα που έγινε σήμερα το πρωί στο σπίτι του 36χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δυο ηλεκτρονικοί υπολογιστές, η προέλευση των οποίων διερευνάται.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου .