Επικαιρότητα Κρήτη

Ανοίγει ο δρόμος για τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών – Από Τετάρτη ξεκινούν οι ειδοποιήσεις

Πανελλαδικές 2021: Παράταση της προθεσμίας για την αίτηση – δήλωση – Πώς θα την κάνετε

Κατάρτιση λίστας εκπαιδευτικών για τα αδιάθετα εμβόλια Covid

Ανοίγει ο δρόμος για τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων.

Στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι να εμβολιαστούν οι εκπαιδευτικοί από τι αδιάθετες δόσεις του εμβολίου για τον κορωνοϊό, με τους εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να εμβολιαστούν να καλούνται να το δηλώσουν.

Προς αυτή την κατεύθυνση, ο διευθυντής Α/θμιας Εκπαίδευσης νομού Ηρακλείου, πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη, με διευθυντές σχολείων, με στόχο την κατάρτιση της σχετικής λίστας σε επίπεδο νομού Ηρακλείου.

«Ενημερώθηκαν οι διευθυντές των σχολικών μονάδων και ξεκινάει ένας μαραθώνιος, ώστε σήμερα να ενημερωθούν όλοι οι εκπαιδευτικοί», όπως δήλωσε χθες στην κάμερα της ΚΡΗΤΗ TV, ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Ηρακλείου Μανόλης Μπελαδάκης.

Ο Μανόλης Μπελαδάκης, αναφέρθηκε στο σχεδιασμό για τη θωράκιση των εκπαιδευτικών διευκρινίζοντας ότι ο εμβολιασμός από τα αδιάθετα εμβόλια αφορά τους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν στις τάξεις. «Την Τετάρτη ξεκινά η διάθεση αυτών των εμβολίων, σε μάχιμους εκπαιδευτικούς, δηλαδή σε εκείνους που είναι στην τάξη», όπως είπε.

Για ένα θετικό βήμα που όμως, το οποίο δεν λύνει το πρόβλημα, έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ, Ζαχαρίας Ρηγάκης «Πρόκειται για μία κίνηση ανολοκλήρωτη, που δεν λύνει προβλήματα», όπως τόνισε μεταξύ άλλων.

Ο κ. Ρηγάκης περιέγραψε το κλίμα που επικρατεί στις τάξεις των εκπαιδευτικών στη διάρκεια του τρίτου κύματος της πανδημίας, ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει τις εξελίξεις σε σχέση με τα self test.