Κρήτη

Απεργοσπάστης οδηγός λεωφορείου χτύπησε απεργό με λοστό! Θύελλα αντιδράσεων στο Ηράκλειο

Απεργοσπάστης οδηγός λεωφορείου χτύπησε απεργό με λοστό! Θύελλα αντιδράσεων στο Ηράκλειο

Η επίθεση σύμφωνα με την καταγγελία, έγινε το πρωί στο Ηράκλειο, σε οδηγό τουριστικού λεωφορείου από συνάδελφό του, απεργοσπάστη!

Ενώ το θύμα πήγαινε με ποδήλατο στο σημείο συνάντησης των συναδέλφων του απεργών οδηγών τουριστικών λεωφορείων, ξαφνικά ένα αυτοκίνητο σταμάτησε μπροστά του, κατέβηκε ο οδηγός και… άρχισε να τον χτυπάει με λοστό, κυρίως στο κεφάλι και στα χέρια!

Μάλιστα, το θύμα κατάφερε να του πάρει το λοστό, ο οποίος είναι αυτός που βλέπετε στην παρακάτω φωτογραφία.

Για το συμβάν, έβγαλε ανακοίνωση το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, την οποία μάλιστα συνοδεύει με φωτογραφίες.

Απεργοσπάστης οδηγός λεωφορείου χτύπησε απεργό με λοστό! Θύελλα αντιδράσεων στο Ηράκλειο

Στην ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων:

“Φονική επίθεση με λοστό δέχτηκε σήμερα το πρωί απεργός οδηγός Τουριστικού Λεωφορείου από συνάδελφο του απεργοσπάστη.
Ο συνάδελφος τραυματίας, ενώ κινούταν με το ποδήλατο του προς τον χώρο συγκέντρωσης των συναδέλφων απεργών οδηγών τουριστικών λεωφορείων όπου εδώ και 71 ημέρες συνεχούς απεργίας όπου δίνουν τον αγώνα τους για τα εργασιακά τους δικαιώματα, ξαφνικά όχημα του ανέκοψε την πορεία του προς το σημείο συνάντησης και ο οδηγός του οχήματος άρχισε άνευ λόγου να βρίζει, αλλά εν συνεχεία κατέβηκε από το όχημα του και με έναν λοστό άρχισε να τον χτυπάει στο κεφάλι, στα χέρια και στο σώμα.

Πάνω στον πανικό του, ο απεργός οδηγός τουριστικού λεωφορείου κατάφερε να του αποσπάσει τον λοστό ώστε να σταματήσει να τον χτυπάει. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο εφημερεύον νοσοκομείο όπου και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.
Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου καταδικάζει το συμβάν και οποιαδήποτε μορφή βίας απ΄ όπου και να προέρχεται και καλεί την Ελληνική Δικαιοσύνη να τιμωρήσει παραδειγματικά τέτοια φαινόμενα”.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου, το θύμα κατέθεσε μήνυση εις βάρος του οδηγού. Για περιστατικό έβγαλε ανακοίνωση και το σωματείο οδηγών…

Ανακοίνωσή του Σωματείου Οδηγών τουριστικών λεωφορείων
“Άνανδρη δολοφονική επίθεση από ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΗ δέχθηκε σήμερα συνάδελφός μας, ο οποίος συμμετέχει από την πρώτη μέρα στην απεργία μας. Γύρω στις 9:30 το πρωί, ενώ ο συνάδελφός μας κινούνταν με ποδήλατο στην οδό Καρτερού (Αλικαρνασσός), ο δράστης με ΙΧ αυτοκίνητο του έκλεισε το δρόμο και, αφού εξήλθε από το αυτοκίνητό του με ΛΟΣΤΟ, τον κτύπησε στο κεφάλι, στον θώρακα και στα χέρια, καταφέρνοντάς του πληγές σε αυτά τα μέρη και σε άλλα σημεία του σώματος του. Εν συνεχεία ο δράστης διέφυγε με το αυτοκίνητό του και ο συνάδελφός μας μετεφέρθη στο εφημερεύον νοσοκομείο.
Η διοίκηση του σωματείου καταδικάζει αυτήν την εγκληματική ενέργεια από τον ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΗ οδηγό, η οποία λίγο έλειψε να στοιχίσει την ζωή του συναδέλφου μας. Γνωστοποιούμε πως έχουν κινηθεί όλες οι νόμιμες διαδικασίες εναντίον του δράστη.
Τέτοιες ενέργειες ούτε μας φοβίζουν, ούτε μας πτοούν. Το αντίθετο, μάλιστα, μας πεισμώνουν για συνέχεια του αγώνα μας”.

Πηγή: ekriti