Κρήτη

Από τις ζωοκλοπές “πέρασε” στην καλλιέργεια χασίς

Τεράστιες φυτείες κάνναβης και στο Ρέθυμνο! Τι ανακάλυψε το ελικόπτερο της ΕΛΑΣ

Νεαρός Κρητικός στα χέρια των αρχών – Είχε αποφυλακιστεί αποζημιώνοντας τους παθόντες

Ως εμπλεκόμενος σε υπόθεση καλλιέργειας δενδρυλλίων ινδικής κάνναβης, σε περιοχή του δήμου Μαλεβιζίου, συνελήφθη 29χρονος από την περιοχή, ο οποίος μάλιστα πριν από περίπου ενάμιση χρόνο είχε προφυλακιστεί ως βασικός κατηγορούμενος σε σοβαρές υποθέσεις ζωοκλοπών. Όπως είχε γράψει τότε το Cretalive, για τις υποθέσεις αυτές είχε σχηματιστεί μια αποκαλυπτική δικογραφία από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος.

Ο νεαρός κρητικός είχε μείνει στη φυλακή μερικούς μήνες πριν υποβάλει αίτημα αποφυλάκισης, έχοντας προηγουμένως αποζημιώσει, όπως λέγεται, τους παθόντες.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου παρακολουθούσαν τις κινήσεις του. Αναφέρεται ότι τον είδαν να εισέρχεται στο χώρο όπου βρέθηκε η μικρή φυτεία.

Τον ακινητοποίησαν μετά την αποχώρηση του από το σημείο.

χασίς

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Ολοκληρώθηκε χθές (24.06.202) το απόγευμα, συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε περιοχή του Δήμου Μαλεβιζίου, κατά τη διάρκεια της οποίας, εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης και κατασχέθηκαν συνολικά δεκαπέντε (15) δενδρύλλια κάνναβης.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης εντοπίστηκε και συνελήφθη ημεδαπός κατηγορούμενος για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των συντονισμένων ενεργειών και δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης καθώς και εφαρμογής ειδικού σχεδίου εξερευνήσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και ύστερα από συστηματική έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων του Τμήματος Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, χθές (24.06.2021) το πρωί οργανώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση εξερεύνησης από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και της Ομάδας Πρόληψης και καταστολής Εγκλήματος της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκε, σε ορεινή περιοχή του Δήμου Μαλεβιζίου μια φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, αποτελούμενη από δεκαπέντε (15) δενδρύλλια κάνναβης ύψος έως δύο (2) μέτρων τα οποία και εκριζώθηκαν και συνελήφθη ο ημεδαπός κατά το χρόνο που εκτελούσε καλλιεργητικές εργασίες στο χώρο της φυτείας.

Επιπλέον κατασχέθηκε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο ως μέσο διευκόλυνσης τέλεσης παράνομων δραστηριοτήτων.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

ΠΗΓΗ