Κρήτη

Αρκαλοχώρι: Στήνονται σκηνές από τον στρατό – Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες

Αρκαλοχώρι: Στήνονται σκηνές από τον στρατό - Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες

Ένας “αγώνας δρόμου” είναι σε εξέλιξη ώστε να διασφαλιστεί στέγη και τροφή για τους πληγέντες

Ογδόντα σκηνές που μπορούν να φιλοξενήσουν έως 10 άτομα ετοιμάζονται να στήσουν στο Εκθεσιακό Κέντρο Αρκαλοχωρίου, άντρες του Στρατού που κλήθηκαν να συνδράμουν στην διαχείριση της δραματικής κατάστασης που έχει διαμορφωθεί μετά τον σεισμό των 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Η ισχυρή σεισμική δόνηση άφησε πίσω της ένα νεκρό και εκατοντάδες κατοίκους να μετρούν ζημιές στα κατεστραμμένα από τον Εγκέλαδο σπίτια τους.

Είκοσι σκηνές θα διατεθούν σε κοντινά χωριά για όσους κατοίκους θέλουν να παραμείνουν κοντά στις εστίες τους ενώ όπως έγινε γνωστό, έχει γίνει η απαραίτητη προετοιμασία ώστε να μπορούν να μοιραστούν 1.000 μερίδες φαγητού σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι αρκετοί οι κάτοικοι που αρνούνται να εγκαταλείψουν ή απομακρυνθούν από τα σπίτια τους παρά την αυστηρή προειδοποίηση των επιστημόνων να μην μπαίνουν στις κατοικίες τους πριν ολοκληρωθεί ο έλεγχος.

Το πρωί της Τρίτης αναμένονται και άλλες σκηνές από τον Ερυθρό Σταυρό ενώ έχουν ήδη ευοδώσει οι επαφές για ξενοδοχειακά καταλύματα σε Καστέλλι και Ηράκλειο προκειμένου να φιλοξενηθούν κυρίως οικογένειες με μικρά παιδιά.

Συνεχείς οι συσκέψεις – Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες

Οι συσκέψεις είναι συνεχείς υπό τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης με τη συμμετοχή φορέων, του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και υπηρεσιακών παραγόντων.

Η Περιφέρεια Κρήτης από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο πλευρό των πληγέντων κάνοντας όλες τις επαφές που ήταν απαραίτητες ώστε το βράδυ να μην βρεθεί κανείς πολίτης χωρίς ένα φαγητό και “στέγη”.

Οι κάτοικοι του Αρκαλοχωρίου μιλώντας στην κάμερα του Cretalive συγκλονίζουν με την περιγραφή τους από την ώρα που “χτύπησαν” τα φονικά Ρίχτερ και το “σύννεφο” που σχηματίστηκε στην ατμόσφαιρα.