Κρήτη

Αρνητικά όλα τα rapid tests που έγιναν στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης

Αρνητικά όλα τα rapid tests που έγιναν στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης

Μέχρι στιγμής, πέντε μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας έχουν βρεθεί θετικά στον κορωνοϊό.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρέθηκε την Δευτέρα στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης προκειμένου να διαπιστώσει αν υπάρχει διασπορά του κορωνοϊού, μετά από το θετικό κρούσμα που εντοπίστηκε σε φοιτητή της Σχολής.

Σύμφωνα με τον αντιπρύτανη του Ιδρύματος, καθηγητή Δημήτρη Μυλωνάκη, από τους 68 φοιτητές που υποβλήθηκαν σε τεστ, κανείς δεν είχε θετικό αποτέλεσμα.

Από την στιγμή που τα αμφιθέατρα του Πανεπιστημίου Κρήτης άνοιξαν και πάλι, έχουν εντοπιστεί πέντε κρούσματα κορωνοϊού, τα τέσσερα αφορούσαν σε εμβολιασμένα άτομα που για κάποιους λόγους έκαναν τεστ.

mylonakis

O αντιπρύτανης του Ιδρύματος, καθηγητής Δημήτρης ΜυλωνάκηςΌλοι ήταν χωρίς συμπτώματα, ένα άτομο μονάχα είχε ήπια συμπτώματα.

Πρόκειται για δύο φοιτητές στην Ιατρική, δύο στο Τμήμα Μαθηματικών και μία καθηγήτρια της Σχολής Επιστημών Αγωγής.

Ο κ. Μυλωνάκης σημειώνει πως σε όλες τις κατηγορίες των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας, μέλη ΔΕΠ, προσωπικό, φοιτητές, το ποσοστό των εμβολιασμένων ξεπερνά το 85%. Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί, προσκομίζουν αποτελέσματα δύο rapid tests την εβδομάδα.

«Αυτό είναι τοίχος ανοσίας», σημειώνει και τονίζει πως τα πέντε κρούσματα εντοπίστηκαν μεταξύ 12.000 με 13.000 ατόμων που αποτελούν την κοινότητα του Πανεπιστημίου Κρήτης.