Κρήτη

Best City Awards 2023: Χρυσό βραβείο στον Δήμο Χερσονήσου

Best City Awards 2023: Χρυσό βραβείο στον Δήμο Χερσονήσου

Σημαντική διάκριση για παρεμβάσεις που δρομολογήθηκαν και αφορούν στην καινοτομία και την αειφορία σε σχολεία του Δήμου Χερσονήσου

Σπουδαία διάκριση για τον Δήμο Χερσονήσου που έλαβε το χρυσό βραβείο στα Best City Awards 2023 για παρεμβάσεις που δρομολογήθηκαν και αφορούν στην καινοτομία και την αειφορία σε σχολεία του Δήμου για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Πρόκειται για την κατασκευή του νέου σχολικού συγκροτήματος στη θέση Κοψά, στην περιοχή Κοκκίνη Χάνι και το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του Δημοτικού Σχολείου της Επισκοπής με τη χρήση γεωθερμίας.

Best City Awards 2023: Χρυσό βραβείο στον Δήμο Χερσονήσου

Το βραβείο παρέλαβε ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος, με υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου Χερσονήσου, στην τελετή απονομής των «Best City Awards», που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στην «Τεχνόπολη» του Δήμου Αθηναίων.

«Στο Δήμο Χερσονήσου δίνουμε μεγάλη έμφαση στις δομές εκπαίδευσης γιατί τα παιδιά είναι το μέλλον αυτής της χώρας και προσπαθούμε να τους δώσουμε όσο περισσότερα εφόδια μπορούμε. Προς αυτή την κατεύθυνση κατασκευάστηκε ένα νέο σχολικό συγκρότημα στην περιοχή Κοψά που αποτελεί ένα πραγματικό στολίδι για τον τόπο μας. Κατασκευάστηκε με βάση τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές και αποτελεί οδηγό για το όραμά μας σχετικά με τη σχολική στέγη στο Δήμο Χερσονήσου.  Με το ίδιο σκεπτικό, βάζοντας πάντοτε στην εξίσωση της ανάπτυξης μείζονα θέματα περιβάλλοντος και παρεμβάσεων με «πράσινο» αποτύπωμα, υλοποιήθηκε το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του Δημοτικού Σχολείου της Επισκοπής με τη χρήση γεωθερμίας», σημείωσε κατά την ομιλία του στα «Best City Awards 2023», ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος.

ΠΗΓΗ neakriti.gr