Κρήτη

Χανιά: 40 οι περιπτώσεις αποπλάνησης ανηλίκων από τον 35χρονο – «Με παγίδευσε με ψεύτικο προφίλ»

Πανικός από νέο ιό στο Facebook – Τι πρέπει να κάνετε

Σοκαριστική η μαρτυρία 14χρονου τότε κοριτσιού

Τουλάχιστον σαράντα περιπτώσεις ανήλικων κοριτσιών από όλη την Κρήτη τα οποία ο 35χρονος κτηνοτρόφος φέρεται να αποπειράθηκε να αποπλανήσει, βρίσκονται στο μικροσκόπιο των αρχών των Χανίων. Ήδη ο φερόμενος ως δράστης έχει προφυλακιστεί και τα στοιχεία του έχουν δοθεί στη δημοσιότητα.

Την ίδια στιγμή σοκάρουν όσα έρχονται στο φως για τη δράση του 35χρονου κτηνοτρόφου από την Κίσσαμο Αντώνη Βεστάκη ο οποίος προφυλακίστηκε μετά την απολογία του για οκτώ αδικήματα. Μια 18χρονη σήμερα, η οποία σύμφωνα με καταγγελία της έπεσε θύμα βιασμού από την ηλικία των 14 ετών με δράστη τον 35χρονο, έλυσε τη σιωπή της μόλις λίγες ημέρες πριν την ενηλικίωση της, αποκαλύπτοντας στους άνδρες του αστυνομικού τμήματος Κισσάμου όσα έζησε παρασυρόμενη από τον κτηνοτρόφο που εμφανιζόταν ως νεαρός Μανούσος από τα Σφακιά.

«Με παγίδευσε, είχε ψεύτικο προφίλ με άλλη φωτογραφία. Αντιστάθηκα στα χέρια του, αλλά με απειλές και βία με αποπλάνησε. Συνέχιζε να με εκβιάζει με βίντεο».

Ο δράστης με τον οποίο είχε βρεθεί επανειλημμένα η ανήλικη, υποκύπτοντας στις ορέξεις του, την απειλούσε πως θα έστελνε γυμνές φωτογραφίες της στους γονείς της. Έφτασε στο σημείο, να την απειλήσει με όπλο όταν αρνήθηκε να ενδώσει.

«Ζούσα έναν εφιάλτη. Έχει παρασύρει και άλλα κορίτσια».

Στο κινητό του 35χρονου βρέθηκε πορνογραφικό υλικό που εξετάζεται από τις αρχές καθώς θεωρείται πιθανό να προκύψουν στοιχεία για αποπλάνηση και άλλων ανήλικων. Με ψεύτικα προφίλ στο facebook και το instagram με το όνομα Μανούσος Σφακιά ο κτηνοτρόφος αρχικά φλέρταρε τα υποψήφια θύματα του στις διαδικτυακές επικοινωνίες τους, τους ζητούσε να συναντηθούν και, όταν εκείνες του έλεγαν να στείλει φωτογραφία του, εκείνος έστελνε φωτογραφία ενός νεαρού άντρα.

Συνολικά για τη δράση του με θύματα ανήλικες, ο Βεστάκης κατηγορείται για οκτώ αδικήματα:  παραγωγή και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας μέσω πληροφοριακών συστημάτων σε βαθμό κακουργήματος, με τη χρησιμοποίηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει το 15ο έτος,

– βιασμό κατ’ εξακολούθηση

  • προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση – –
  • προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας
  • απόπειρα παράνομης βίας κατ’ εξακολούθηση,
  • απειλή κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή με τη χρήση τηλεπικοινωνιακού-ηλεκτρονικού μέσου,
  • ενώ αντιμετωπίζει και κατηγορίες για παραβάσεις των νόμων περί όπλων και ναρκωτικών.

 

Τα στοιχεία του 35χρονου κτηνοτρόφου δόθηκαν την περασμένη βδομάδα στη δημοσιότητα κατόπιν σχετικής διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χανίων, ενώ είχε ήδη κριθεί προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα Χανίων.