Εσωτερική Ασφάλεια Κρήτη

Χανιά: Επιχείρηση απεγκλωβισμού και διάσωσης Γερμανίδας τουρίστριας στον Μπάλο

Σε εξέλιξη η επιχείρηση διάσωσης της 37χρονης Γερμανίδας στα Χανιά, που κάλεσε για βοήθεια. Έκανε μόνη πεζοπορία όταν ξαφνικά έχασε τον προσανατολισμό της…

Επιχείρηση απεγκλωβισμού βρίσκεται σε εξέλιξη από το απόγευμα σε περιοχή κοντά στον Μπάλο Κισσάμου στα Χανιά μετά την ειδοποίηση που έλαβε από Γερμανίδα 37 ετών, η οποία έχασε τον προσανατολισμό της το απόγευμα κατά τη διάρκεια πεζοπορία που πραγματοποιούσε μόνη της.

Η τουρίστρια επέλεξε σύμφωνα με την πυροσβεστική να διανύσει την απόσταση Φαλάσαρνα – Μπάλος το απόγευμα, μέσα από μία δύσβατη περιοχή με αποτέλεσμα να χάσει το προσανατολισμό της και τη δυνατότητα να συνεχίσει τη διαδρομή.

Άμεσα πυροσβέστες από το κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Κισσάμου με άνδρες της ΕΜΑΚ και την ομάδα Ίκαρος που την εντόπισε με drone, κατάφεραν και έφτασαν σε κοντινή απόσταση από τη γυναίκα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση είναι καλά στην υγεία της, δεν έχει τραυματιστεί και συνεχίζεται η προσπάθεια απεγκλωβισμού της, αλλά λόγω του δύσβατου η επιχείρηση εξελίσσεται με δυσκολία.