Κρήτη Τουρισμός

Χανιά – Κορονοϊός: Οι Γερμανοί ξανάρχονται – Έτσι έφτασαν οι πρώτοι τουρίστες της σεζόν (video)

Παράθυρο για άνοιγμα της εστίασης με κλειστούς χώρους τον Ιούνιο

Μετά την άφιξη των πρώτων Βέλγων και Γάλλων τουριστών στα Χανιά, σειρά πήραν οι Γερμανοί οι οποίοι έφτασαν στο αεροδρόμιο Δασκαλογιάννης στις 15.30 το απόγευμα της Κυριακής…

Όπως ανέφεραν στο zarpanews.gr. για κάποιους το ταξίδι, ήταν απόφαση της τελευταίας στιγμής, για άλλους ήταν θέμα ασφάλειας από τον κορονοϊό, δηλώνοντας έτσι την πεποίθηση ότι τα Χανιά είναι ένας ασφαλής προορισμός για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Μαζί με τους Γερμανούς επισκέπτες, από το Μέμινγκεν ταξίδεψαν και Έλληνες του εξωτερικού. Υπενθυμίζεται πως βασική προϋπόθεση για να ταξιδέψουν είναι το αρνητικό τεστ κορονοϊού ή ο εμβολιασμός.

“Έχω κάνει τη πρώτη δόση του εμβολίου μέχρι στιγμής” ανέφερε ένας κύριος. “Οι φίλοι μου είχαν ήδη αποφασίσει να έρθουν εδώ, για εμένα ήταν απόφαση της τελευταίας στιγμής” λέει ένας νεαρός ο οποίος έφτασε χθες το απόγευμα με την παρέα του.

Δεν έλειψαν πάντως και οι αναποδιές για κάποιους. Επίσκεψη στην κόρη τους, που ζει στην Κρήτη, έκαναν γονείς οι οποίοι τελικά δεν μπόρεσαν να γυρίσουν στη χώρα τους. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η κοπέλα, απαραίτητη προϋπόθεση για την εταιρία και για τη Γερμανία προκειμένου να ταξιδέψουν οι γονείς της, είναι το τεστ να έχει βγει αρνητικό εντός 48 ωρών και όχι 72.