Κρήτη

Χανιά: Στο πλευρό των διωκόμενων εκπαιδευτικών ο Πολάκης – Μίλησαν στα παιδιά για τα γεννητικά όργανα και μηνύθηκαν

Χανιά: Στο πλευρό των διωκόμενων εκπαιδευτικών ο Πολάκης – Μίλησαν στα παιδιά για τα γεννητικά όργανα και μηνύθηκαν

Στο εδώλιο του κατηγορούμενου πρόκειται να καθίσουν στις 22 Οκτωβρίου τέσσερις Νηπιαγωγοί του 19ου Νηπιαγωγείου Χανίων.

Οι εκπαιδευτικοί κατηγορούνται γιατί μίλησαν στους μικρούς μαθητές για την σεξουαλική αγωγή στο πλαίσιο εγκεκριμένου μαθήματος για την αγωγή υγείας, με τον βουλευτή Χανίων Παύλο Πολάκη να παίρνει το μέρος του.

Διαβάστε την ανακοίνωση που εξέδωσε:

Έκπληκτοι (όπως όλη η εκπαιδευτική κοινότητα στα Χανιά, αλλά και η τοπική κοινωνία) πληροφορηθήκαμε ότι τέσσερις εκπαιδευτικοί (πρ. σχολικοί σύμβουλοι και νηπιαγωγοί) που διδάσκουν στην Κρήτη καλούνται ως κατηγορούμενοι στα Χανιά στις 22 Οκτωβρίου 2019, μετά από μήνυση γονέα που επικαλείται ψυχικό τραύμα και κακοποίηση του παιδιού του από την γνωστική επαφή με την επιστημονική ονομασία των ανθρώπινων γεννητικών οργάνων, στο πλαίσιο εγκεκριμένου μαθήματος αγωγής υγείας.

Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι το σχετικό πρόγραμμα («Παίζω με τον Φρίξο -ένα σκατζόχοιρο- και μαθαίνω για το σώμα μου και τις διαπροσωπικές σχέσεις») έχει ενταχθεί στα αναλυτικά προγράμματα μαθημάτων από τις αρχές τις δεκαετίας του 2000, φιλοδοξώντας να εμφυσήσει με τον κατάλληλο τρόπο στους μικρούς μαθητές ότι η σεξουαλικότητα είναι κομμάτι της ανθρώπινης φύσης και να τους μεταφέρει εισαγωγικές γνώσεις για το σώμα, το βιολογικό και κοινωνικό φύλο και τις διαπροσωπικές σχέσεις.

Σημαντικό επίσης είναι, ότι όπως μαθαίνουμε είχε εγκαίρως οργανωθεί σχετική ενημερωτική ημερίδα, συγκεκριμένα για τους γονείς του 19ου Δ. Σχολείου και Νηπιαγωγείου Χανίων, ειδικά για την ενότητα «Σώμα» και με θέμα «Προσωπική και κοινωνική ανάπτυξη- σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στην πρώιμη ηλικία», από τις τότε Σχολικούς Συμβούλους που σήμερα οδηγούνται σε δικαστική περιπέτεια.

Χωρίς να θέλουμε να εκφέρουμε γνώμη ή χαρακτηρισμούς για τον μηνυτή γονέα, στεκόμαστε σθεναρά και αταλάντευτα απέναντι σε παρόμοιες παρεμβάσεις στο εκπαιδευτικό έργο στα σχολεία, αλλά και σταθερά στο πλευρό των διωκόμενων εκπαιδευτικών, προσμένοντας την αυτονόητη για εμάς δικαίωσή τους και στο δικαστήριο και στις συνειδήσεις των γονιών των μικρών Χανιωτών !

Ένα σύγχρονο και λειτουργικό σχολείο, στο πλαίσιο μιας αντίστοιχα σύγχρονης και προοδευτικής κοινωνίας, μας χρειάζεται όλους στην προσπάθεια να παραμερίσουμε οριστικά τα όποια σχετικά συντηρητικά αντανακλαστικά, ενώ καλούμε τους γονείς να σταθούν με τη δέουσα εμπιστοσύνη στο εκπαιδευτικό έργο και τους λειτουργούς του.