Δημόσια Τάξη Κρήτη

Χανιά: Στον εισαγγελέα το πλήρωμα του πλοίου με τα εκρηκτικά

Χανιά: Στον εισαγγελέα το πλήρωμα του πλοίου με τα εκρηκτικά

Για συμπληρωματικές καταθέσεις

Oι δικαστικές αρχές δεν έχουν καταλήξει για το αν τα πυρομαχικά και τα όπλα που μετέφερε το σκάφος ήταν νόμιμα – Το πλοίο οδηγήθηκε στη Σούδα, όταν εντοπίστηκε ανοιχτά της Κω τον περασμένο Μάιο

Για συμπληρωματικές καταθέσεις στον εισαγγελέα και στην ανακρίτρια Χανίων οδηγούνται, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Χανιώτικα Νέα», τα μέλη του πληρώματος του φορτηγού πλοίου «Mekong Spirit» που βρίσκεται στο λιμάνι της Σούδας.

Το πλοίο οδηγήθηκε στη Σούδα, όταν εντοπίστηκε ανοιχτά της Κω τον περασμένο Μάιο με 81 κοντέινερ με όπλα και πυρομαχικά. Τα 16 μέλη του πληρώματος βρίσκονται υπό περιορισμό πάνω στο πλοίο και ο Ουκρανός πλοίαρχος έχει προφυλακιστεί.

Το πλοίο οδηγήθηκε στη Σούδα και συγκεκριμένα στο τμήμα της Ναυτικής βάσης απέναντι από το Ναύσταθμο καθώς θεωρείται ως το πλέον ιδανικό σημείο προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι έλεγχοι που προβλέπονται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Ωστόσο μέχρι και σήμερα δεν φαίνεται οι δικαστικές αρχές να έχουν καταλήξει για το αν τα πυρομαχικά και τα όπλα που μετέφερε το σκάφος ήταν νόμιμα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της πλοιοκτήτριας εταιρείας του φορτηγού που έχει σημαία Μάλτα το φορτίο είναι καθόλα νόμιμο και δεν υπάρχει καμία παράβαση της νομοθεσίας.

Σημειώνεται ότι πλοίο είχε αναχωρήσει από την Ισπανία με 52 κοντέινερ με προορισμό το Τζιμπουτί στο “Αφρικανικό Κέρας” (δυτικά αφρικανικά παράλια), την Ινδονησία και την Αυστραλία. Σταμάτησε στη Σμύρνη της Τουρκίας όπου παρέλαβε άλλα 29 κοντέινερ με εκρηκτικά και πυρομαχικά επίσης (κυνηγετικά) τα οποία επρόκειτο να αφήσει στο Σουδάν.

Μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν οι λιμενικές αρχές ανοικτά της Κω το σκάφος μεταφέρθηκε στη Σούδα όπου έκτοτε πραγματοποιούνται συνεχώς έλεγχοι για να διαπιστωθεί η νομιμότητα των εμπορευματοκιβωτίων που μετέφερε.

Πηγή: haniotika-nea.gr

 

 

 

www.1069.gr