Κρήτη

Χανιά: Τα μάζεψε και έφυγε ο εργολάβος που θα πεζοδρομούσε την αφετηρία των ΚΤΕΛ στην Αγορά (pics)

NASA: Αστεροειδής θα χτυπήσει την Γη το 2022 με ενέργεια όσο 15 ατομικές βόμβες

Το πρωί θα ξεκινούσαν τα έργα πεζοδρόμησης στο σημείο της αφετηρίας των λεωφορείων του αστικού ΚΤΕΛ έξω από την Εθνική τράπεζα σύμφωνα με το σχέδιο της δημοτικής αρχής.

Ο εργολάβος είχε εγκαταστήσει από βραδύς  τα μηχανήματα προκειμένου σήμερα το πρωί να ξεκινήσει τα έργα για την διαπλάτυνση του πεζοδρομίου με θύμα τον χώρο αφετηρίας των λεωφορείων των ΚΤΕΛ, τα οποία η δημοτική αρχή θέλει να βγάλει εκτός κέντρου.

Χανιά: Τα μάζεψε και έφυγε ο εργολάβος που θα πεζοδρομούσε την αφετηρία των ΚΤΕΛ στην Αγορά (pics)Ωστόσο οι εργασίες δεν ξεκίνησαν ποτέ, καθώς από νωρίς στο σημείο είχαν βρεθεί εκπρόσωποι των ΚΤΕΛ, συνοδευόμενοι από τον δικηγόρο τους, ενώ αρκετά λεωφορεία είχαν κλείσει το σημείο μην επιτρέποντας την εκτέλεση των έργων εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην απόφαση της δημοτικής αρχής να πεζοδρομήσει το σημείο (φαίνεται πως συναινεί όμως ως προς στην αλλαγή των σημείων της αφετηρίας).

Χανιά: Τα μάζεψε και έφυγε ο εργολάβος που θα πεζοδρομούσε την αφετηρία των ΚΤΕΛ στην Αγορά (pics)Ο δικηγόρος διαμήνυσε στον εργολάβο ότι δεν μπορεί να ξεκινήσει τα έργα χωρίς να υπάρχει σχετική απόφαση δημοτικού συμβουλίου, με αποτέλεσμα έτσι ο δεύτερος να αναγκαστεί να μαζέψει τα μηχανήματα και να αποχωρήσει.

Έτσι το πρότζεκτ φαίνεται πως αναβάλλεται (επί αόριστον;), ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η αντίδραση του Δημάρχου…

Να σημειωθεί ότι, αν και παραμένει άγνωστο αν υπήρξε σχετική ενημέρωση από τον εργολάβο, στο σημείο δεν βρέθηκε εκπρόσωπος του Δήμου.

Τέλος σύμφωνα με πληροφορίες το θέμα, με πρόταση της αντιπολίτευσης, θα μπει εκτάκτως στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο (είναι προγραμματισμένο για τις 18.00) το οποίο για μια ακόμα φορά αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.